La Fira d'Art Modern i Antic de Barcelona (FAMA) de Barcelona arriba a la seva tercera edició convertida en una excel·lent plataforma i en cita obligada per a antiquaris, galeristes i professionals del sector. Les dues darreres convocatòries constaten la bona acollida de la mostra amb l'assistència dels galeristes més importants de l'Estat com Lorenart, Gothsland, l'alemanya Kotobuki o la portuguesa Manuel Arruda i la visita de prop 7.000 persones. L'objectiu és anar augmentant la presència internacional i potenciar la rotació d'expositors per enriquir-la i dotar-la de més valor.
De l'1 al 5 de març del 2017, les Reials Drassanes de Barcelona tornaran a acollir més de 5.000 anys d'història a través de l'art i les antiguitats que presentaran els prop de trenta d'expositors de l'Estat i de diferents ciutats europees que es preveu que assistiran a FAMA. En aquest sentit, la directora de la fira, Macarena Masip, ha destacat que "estem molt satisfets perquè ja podem donar per consolidada la fira, que s'havia perdut, i és única a la ciutat".
La mostra ocuparà uns 2.000 m2 i aplegarà més d'un miler peces de mobiliari, pintura, escultura, joieria i ceràmica. La fira, organitzada per Vima Events amb la col·laboració del Gremi d'Antiquaris de Catalunya també vol mantenir la seva essència acostant el món de les antiguitats a tots els públics. Per aquest motiu, tornarà a tenir una durada més curta i una presentació fresca i didàctica, amb una qualitat major i un control rigorós sobre les peces exposades. Segons el president del Gremi d'Antiquaris de Catalunya, Carles Xarrié: "S'ha aconseguit que en cada edició d'aquesta fira, Barcelona es converteix durant cinc dies en capital de l'art".
FAMA va dirigida a un públic heterogeni: des dels principals col·leccionistes de tot Espanya i Europa, fins a gent sense possibilitats d'adquirir grans peces però amb interès per conèixer-les i valorar-les, passant per gent jove atreta per l'art i les antiguitats.
La fira ha estat un èxit en les seves dues darreres edicions i els visitants han pogut gaudir de noms com Pablo Picasso, Joan Miró, Ramon Casas, Santiago Rusiñol, Modest Urgell, Joaquim Torres Garcia, Antoni Tàpies, Jaume Plensa, o Miquel Barceló, així com un mirall de l'època de Lluís XIV que és considerat com un dels millors miralls francesos d'aquest període o sis pintures d'escola mallorquina del segle XVIII, amb escenes de la Bíblia i un estat de conservació excepcional entre altres peces.