FCC-Segell-banner4
\

Exposicions

"Perpiñà. Del pla al volum" a la Casa de Cultura

bonart girona - 19/10/16
Impremta Pages - banner-180x178180x180
El dia 20 d'octubre a les 19 h. s'inaugura a la Casa de Cultura de Girona l'exposició Perpiñà. Del pla al volum, una retrospectiva d'escultures i una antològica de pintures del 1962 al 2016. La mostra es podrà visitar ala 30 de desembre del 2016.

Perpiñà. Del Pla al volum és una exposició retrospectiva de l’artista que abasta cinc dècades de creació. La mostra proposa una àmplia mirada a la trajectòria global de Josep Perpiñà (Girona, 1945), a qui es reconeix per l’especial atenció que ha dedicat a la morfologia de la ciutat de Girona, i alhora posa en relació la pintura i l’escultura de l’artista, sovint a partir dels mateixos motius. L’exposició, que recull obra realitzada entre 1962 i aquest mateix any 2016, permet observar les diverses etapes de l’artista i els diversos llenguatges que ha utilitzat, que responen a una evolució extremament coherent. Una part de la mostra està dedicada exclusivament a Girona, la ciutat que Perpiñà ha tingut sempre en el centre del seu univers creatiu i que ha estat representada amb un llenguatge geomètric de traç auster i elemental i una gran riquesa cromàtica.

Aquesta tendència a la síntesi que ha conduit l’artista cada vegada més a figures geomètriques bàsiques, la depuració del traç, cada vegada més essencial, és perfectament constatable a la mostra que també posa en evidència la coherència del conjunt de l’obra. La varietat de llenguatges, formats i materials mostra també el domini de les tècniques i el coneixement dels materials de l’artista: oli sobre tela, tècniques mixtes, acrílics, tintes, escultures en gruix policromat, ferro o bronze.

Josep Perpiñà és un nom essencial de l’art de la segona meitat del segle XX i de principis de XXI per la dimensió i qualitat de l’obra, com a membre d’una nissaga d’artistes vinculada a la ciutat i també com a docent, especialment per la seva vinculació a l’Institut Jaume Vicens Vives, l’Escola Municipal d’Art de Girona i la seva influència en les generacions d’artistes.

Amb motiu de l’exposició, la Casa de Cultura i l’Ajuntament de Girona han editat conjuntament un catàleg que reprodueix la totalitat de les obres recollides a la mostra amb textos de la historiadora de l’art Glòria Bosch, el fill de l’artista, Nuxu Perpiñà, també historiador de l’art, el president de la Diputació de Girona, Pere Vila, i l’alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas.

La inauguració tindrà lloc el dia 20 d’octubre a les 19 h. a la Sala d’exposicions de la Casa de Cultura de Girona. La presentació anirà a càrrec de Pere Vila, president de la Diputació de Girona; Lluís Freixas, director en funcions de la Casa de Cultura de Girona; i Josep Perpiñà, artista. L’exposició es podrà visitar del 20 d’octubre al 30 de desembre de dimarts a divendres d’11 a 20 hores, i els dissabtes i els dies 29, 30, 31 d’octubre i 1 de novembre d’11 a 18 h, coincidint amb les Fires de Sant Narcís.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021