0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

Notícies

Visita guiada amb Jorge Blasco a 'Gabinet Voula Papaioannou' al Palau de la Virreina

Visita guiada amb Jorge Blasco a \'Gabinet Voula Papaioannou\' al Palau de la Virreina
bonart barcelona - 27/01/20

L’obra de Voula Papaioannou (Làmia, 1898 – Atenes, 1990) s’ha inscrit dins de l’anomenada «fotografia humanitària» que va abundar a Europa durant els anys quaranta, entorn de la Segona Guerra Mundial. Tanmateix, els fons del seu arxiu ens permeten de referir-nos a un projecte documental articulat, amb criteris que superen les representacions més nostàlgiques o dramàtiques.

Aquesta mostra, organitzada en col·laboració amb el Museu Benaki d’Atenes i la Fundació Luis Seoane de la Corunya, és la primera que es fa sobre Voula Papaioannou (Làmia, 1898 - Atenes, 1990) a l’Estat espanyol. Aplega 284 imatges que ens donen unes pinzellades d’un projecte documental que supera aquelles instantànies de tipus humanitari amb què tradicionalment se l’ha identificada.

Voula Papaioannou va emprendre la seva trajectòria com a fotògrafa durant la dècada dels anys trenta del segle passat, amb una producció inicial centrada en el paisatge de Grècia, els monuments arquitectònics i les obres d’art antic que es presentaven a diverses exposicions, tot plegat amb un estil preciosista i nostàlgic.

Gabinet Voula Papaioannou pretén de fer visibles els criteris de treball de l’autora, les seves línies iconogràfiques i argumentals, i la persistència de certes metodologies que palesen alguns dels seus cicles temàtics. Això explica la presentació expositiva de la mostra, la qual remet als fulls de contacte conservats als seus arxius fotogràfics.

El comissari de la mostra Jorge Blasco farà una visita guiada el proper dijous 30 de gener a les 18h al Palau de la Virreina.

A la imatge, detall d’una fotografia de Voula Papaioannou.

JP_Bonart-180x180-Online_thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90