FCC-Segell-banner4
Miki Leal, guanyador del 31è Premi BMW de pintura

Convocatòries

Miki Leal, guanyador del 31è Premi BMW de pintura

bonart madrid - 25/10/16
Banner-CMW-180x180px_v1-espBaner_ProustMarsans_Bonart_360x356
La Reina Sofia ha lliurat els guardons de la 31a edició del Premi BMW de Pintura, dotat amb 25.000 euros i que en aquesta ocasió ha recaigut en el pintor andalús i establert a Madrid Miki Leal, per la seva obra "En l'estudi". En el transcurs de la gala s'ha fet entrega també de la Beca Mario Antolín d'Ajuda a la Investigació Pictòrica dotada amb 8.000 euros i que ha estat per a la pintora de Sevilla, Glòria Martín, pel seu treball "El flamenc". Per la seva banda la jove biscaïna Ana Riaño ha rebut el premi a la Innovació dotat amb 6.000 euros per la seva "Norman Rockwell Facebook". El Premi BMW al talent més jove, amb 4.000 euros ha estat atorgat a Martí Rosende, de 12 anys i natural de la Corunya, per la seva obra "Elefant Surfista".

Els noms dels guardonats, elegits d'un total de deu finalistes, s'han donat a conèixer durant la gala de lliurament dels premis BMW de Pintura celebrada el 25 d'octubre al Teatro Real. A la gala s'han donat cita al voltant de 1.500 convidats entre els quals es trobaven representants del món de la cultura i de la societat espanyola i que han assistit a la cerimònia de lliurament d'aquests guardons. Després del lliurament s'ha celebrat el tradicional concert a benefici de la fundació Món en Harmonia, que presideix la Princesa Irene de Grècia.
També s'han lliurat medalles als set finalistes d'aquesta 31a edició del Premi BMW de Pintura que en aquesta ocasió han recaigut en el pintor madrileny Illán Argüello per "Fantasia d'una projecció delirant"; el també madrileny Juan Manuel Vázquez, per "El temps del paisatge: els valors de la imatge"; Santiago Idàñez de Jaén per la seva obra sense títol; Silvia Cosío de Barcelona per "Malenconia"; la valenciana Carolina Valls per "Flexible # 4"; el pintor balear Albert Pinya per "The xarxa soup" i el de Salamanca Coque Bayón per "True Flags Project, nº16".

Un premi afermat amb 31 anys d'història
Miracles cocaïna-Andrée, membre del Consell d'Administració de BMW AG ha explicat que "aquest premi s'ha modernitzat però manté el mateix esperit amb què es va crear: donar suport als joves artistes, impulsar l'art i ser un membre actiu de la societat espanyola de què BMW Group forma part des de fa més de 50 anys ia la que aporta valor".
Cocaïna-Andrée s'ha dirigit especialment als artistes presents al que els ha recordat que gràcies a la seva dedicació aquest premi s'hagi consolidat fins a convertir un dels guardons més reconeguts i prestigiosos a Europa.

Rècord de participació
El jurat ha realitzat la selecció entre més de 1.000 artistes participants de tota la geografia d'Espanya, que van presentar un total de 2.600 obres a concurs. Una xifra rècord de participació que no fa més que refermar la dinàmica d'inscripció posada en marxa pel Grup BMW, amb motiu de la 30º edició del Premi, simplificant el procés de lliurament, únicament a través de la plataforma web http: / /premiodepintura.bmw.es Per a la selecció dels premiats, el jurat ha tingut en consideració el currículum, el dossier amb treballs anteriors, la trajectòria de cada artista així com la informació complementària que els autors han volgut facilitar més de les obres presentades a concurs. El Premi BMW de Pintura compleix 31 anys com a motor del talent artístic a Espanya. Des de 1986 han participat en aquest Premi més de 21.000 artistes. El públic podrà gaudir tant dels quadres guanyadors de la 31a edició del Premi BMW de Pintura com de les obres finalistes, en una mostra gratuïta que s'obrirà al públic al Centre Cultural Casa de Vacas del parc del Bon Retiro de Madrid al mes de desembre.

Guanyador 31è Premi BMW de Pintura
Miki Leal (Sevilla, 1974), "En l'estudi". Aquesta obra del pintor establert a Madrid, intenta ser un homenatge a Museu portàtil de Marcel Duchamp. Com en la seva obra, l'artista reprodueix en miniatura un conjunt de peces significatives de la seva trajectòria, creant una mini-antologia del seu recorregut vital i professional. Els quadres reproduïts apareixen apilats sobre el terra del taller, de la mateixa manera que acostumo a ensenyar als visitants. Com és habitual en l'obra de l'artista, el quadre està realitzat en aquarel·la i acrílic sobre paper. A la part superior del quadre es presenta un trencament que sembla precipitada, convertint l'obra en una mena d'objecte trobat, ple d'imperfeccions que la dessacralitzen i al mateix temps la converteixen en única.

A la imatge, detall de l'obra guanyadora.

Et poden
Interessar
...

817x68