FCC-Segell-banner4
\

Exposicions

"Fi de partida. Duchamp, els escacs i les avantguardes" a la Fundació Joan Miró

bonart barcelona - 27/10/16
BanerVictor04180x180
La Fundació Joan Miró presenta Fi de partida. Duchamp, els escacs i les avantguardes, del 29 d'octubre al 22 de gener del 2017, una exposició que rellegeix la història de l'art modern a partir de la seva relació amb els escacs.

La mostra, patrocinada per la Fundació BBVA i comissariada per Manuel Segade, presenta els escacs com un leitmotiv continu de les avantguardes que, metafòricament, permet comprendre des d'una òptica innovadora i lúdica la història de l'art modern.

Fi de partida. Duchamp, els escacs i les avantguardes reuneix prop de vuitanta peces que inclouen pintures i escultures, moltes d'elles mai vistes a l'Estat espanyol, d'alguns dels artistes fonamentals del segle XX, procedents de les principals col·leccions públiques i privades d'Europa, Amèrica i el Pròxim Orient.

Destaquen, entre d'altres, La partida d'escacs, de Marcel Duchamp, del Philadelphia Museum of Art, o l'oli Gran tauler d'escacs, de Paul Klee, de la Kunsthaus de Zuric, així com peces procedents del Centre Pompidou o el Museu d'Israel i obres singulars de Kandinski, Sonia Delaunay o Mercè Rodoreda.

La selecció abasta un extens període que va des de 1910 fins a 1972 i inclou, a més, quatre ready-mades de Duchamp, així com una dotzena de jocs d'escacs històrics, alguns d'ells dissenyats per
destacats artistes de l'avantguarda i els inicis de l'art conceptual, com Calder, Ernst, Noguchi o Yoko Ono, entre d'altres.

Fi de partida. Duchamp, els escacs i les avantguardes es completa amb una gran diversitat de documents originals, com ara llibres, cartells, fotografies, pel·lícules o registres sonos d'arxius internacionals públics i privats.

A la imatge, Julian Wasser-Marcel Duchamp jugant als escacs al Pasadena Museum, 18 d'octubre, 1963. Fotografia 18 x 25 cm. Arxiu Pere Vehí, Cadaqués.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner