BONART_1280x150

Notícies

L'AVVAC rebutja la reducció del centre d'art de Dènia

L\'AVVAC rebutja la reducció del centre d\'art de Dènia

Recentment, l’Ajuntament de Dènia ha fet pública la decisió de reduir a una sola sala d’exposicions el Centre d’Art l’Estació, l’únic espai públic de la ciutat dedicat a l’art contemporani. L’associació local Grup de Reüll ha mostrat el seu total rebuig a aquesta decisió i ha acusat els responsables municipals d’empobrir culturalment la comarca de la Marina Alta i de retirar-la del circuit artístic nacional i internacional. En un comunicat, Grup de Reüll ha dit que “l’art, com la cultura, la música i la literatura, ha de ser defensat per les institucions públiques per la fragilitat inherent a la seva pròpia essència. L’art sol ser incòmode i crític i només l’existència d’espais públics pot garantir la possibilitat de que hi puguem accedir”.

També l’AVVAC (Artistes Visuals de València, Alacant i Castelló) ha emès un comunicat de suport al Grup de Reüll i ha mostrat el seu rebuig a la reducció de l’equipament. Des de l’AVVAC diuen que “pensem que és responsabilitat de l'Ajuntament de Dénia, garantir l'accés a l'art contemporani dels veïns i veïnes de la Marina Alta, com un servei públic necessari, ja que amb aquesta mesura quedaran en la pràctica sense l'únic espai d'aquestes característiques disponible en aqueix territori”.

L’AVVAC fa una crida a respectar el codi de bones pràctiques en el sector de les Arts Visuals, document consensuat també amb l’Associació Valenciana de Crítics d’Art (AVCA), i recorda els acords presos amb l’anterior regidor de cultura de l’Ajuntament de Dènia en aquest sentit.

Impremta Pages - banner-180x178Nial nou-180x178

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px