FCC-Segell-banner4
Una altra manera de viure el dia de Tots de Sants

Notícies

Una altra manera de viure el dia de Tots de Sants

bonart barcelona - 28/10/16
Gif_Viladot_180x180_2Eude, generic
El Reial Cercle Artístic acollirà al Saló dels Atlants, els dies 1 i 2 de novembre, l'altar de morts comunitari 'Camins de Vida i Mort' amb l'objectiu de donar a conèixer la tradició mexicana. A Mèxic, cada 1 i 2 de novembre, se celebra el Dia dels Morts, festivitat declarada al 2003 Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco, per recordar i honorar aquells que ja no hi són amb actes alegres i festius, deixant de banda la tristesa per haver perdut un ésser estimat i honorar el seu pas per la vida i el retorn de la seva ànima en aquestes dates.

Precisament, els altars de morts són una construcció simbòlica que representen el tribut als avantpassats. Al país llatinoamericà es creu que els morts tornen per visitar els seus familiars i amics durant aquests dies, per això se'ls dóna la benvinguda amb menjar, begudes i objectes representatius.

Amb la creació de l'altar de morts al Saló dels Atlants es vol acostar aquesta tradició mexicana a tots els ciutadans de Barcelona i al mateix temps, que tothom qui ho vulgui pugui honorar amb fotografies, flors o creacions artístiques (poemes, dibuixos o dedicatòries) els seus difunts. Així mateix, es vol fer reflexionar als assistents sobre la Vida i la Mort perquè prenguin consciència d'on venim, qui som i on anem. Aquest projecte compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, el consolat de Mèxic a Barcelona i el Museu d'Arqueologia de Catalunya, entre d'altres.

Aquest acte s'emmarca dins de la iniciativa Rituals de Vida i Mort, un projecte de vivència, investigació i creació artística que neix de la col·laboració amb l'exposició 'La fi és el principi', produïda pel Museu d'Arqueologia de Catalunya a través de l'Arqueoxarxa.

Et poden
Interessar
...

BONART-817x68-Cervells