FCC-Segell-banner4
L\'Any Amat al Centre d\'Estudis Catalans de París

Exposicions

L'Any Amat al Centre d'Estudis Catalans de París

bonart - 28/10/16
Baner BonArt 180x178 Agenda Girona CulturaBONART 180 X 180 PX_
L'obra del pintor català Josep Amat (Barcelona, 1901- 1991) s'exposarà a París en el marc dels actes que commemoren els 25 anys de la seva mort. L'exposició Amat à Paris s'inaugurarà el dia 3 de novembre al Centre d'Estudis Catalans de la Universitat Paris-Sorbona de la 9, rue Sainte Croix de la Bretonnerie, amb la presència del delegat de la Generalitat de Catalunya a París, Martí Anglada; la directora del Centre d'estudis catalans de la Universitat Paris-Sorbonne, Mònica Güell, i el president de la Fundació Amat i fill del pintor, Josep Amat i Girbau.

L'exposició, amb el suport de l'Institut Ramon Llull, estarà oberta fins a l'1 de desembre i s'hi podran veure una vintena de quadres cedits per la Col·lecció Carmen Thyssen-Bornemisza, la família Amat i particulars. Els quatre quadres de la Col·lecció Carmen Thyssen són Vista de París (1935), Remolcadors en el Sena (1935), El Pont de Saint Michel (1935) i Quai de la Gare (1934). L'última vegada que es va mostrar l'obra d'Amat a París, encara en vida, va ser el 1981 a l'exposició col·lectiva 19 peintres catalans a la Galerie Drouant.

Josep Amat va viatjar per primer cop a París el 1933 acompanyat del seu amic, el pintor Emili Grau, que ja era conegut en el món artístic la qual cosa li va facilitar poder-se relacionar amb altres pintors francesos com Albert Marquet i Raoul Dufy. París el va impressionar i va pintar-hi intensament, tant en aquell primer viatge com en els posteriors (sobretot a partir de 1949 després de la Guerra Civil i la Segona Guerra Mundial). A més, va aprofitar l'estada per visitar repetidament el museu del Louvre i, especialment, el Jeu de Paume, on hi havia exposats els principals pintors impressionistes que més l'interessaven com Sisley, Pissarro, Guillaumin o Bonnard.

Et poden
Interessar
...

BONART-817x68-Cervells