La mostra “Calella de Palafrugell i les havaneres”, que es pot visitar del 17 de novembre al 28 de desembre, és una de les iniciatives que promou l’Institut de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Palafrugell per donar el màxim relleu i projecció als 50 anys de les havaneres de Calella. La mostra es podrà veure a l’edifici de la Generalitat a Girona, al Passatge d’Aristides Maillol.
L’exposició, que és de caràcter itinerant,farà que seguidament viatgi fins a Perpinyà (de l’1 al 28 de febrer de 2017) i finalment a Palafrugell (del 9 de maig al 17 de juliol).
N’és el comissari Oriol Oller, mentre que el fotògraf Lluís Maimí, amb la col·laboració de l’Arxiu Municipal de Palafrugell, ha portat a terme la tasca de recerca de fotografies antigues, i Jordi Sàbat n’ha fet el disseny gràfic. Les fotografies actuals han estat cedides per Paco Dalmau, Lluís Maimí, Enric Bruguera, Toni Foixench, Irene López i Antonio Torres.
L’exposició s’ha presentat el dia 17 de novembre a la seu de la Generalitat de Catalunya a Girona, amb la presència del Delegat de la Generalitat, Eudald Casadesús, el regidor de l’ajuntament de Girona Joaquim Rodríguez; el primer tinent d’alcalde de l’ajuntament de Palafrugell, Albert Gómez, i el comissari Oriol Oller.
Els textos en 4 idiomes (català, castellà, anglès i francès) i una seixantena de fotografies es presenten en vuit cubs. A banda del text de presentació, el discurs s’estructura en 7 apartats: Cant de taverna, Aquesta nit hi ha Cantada, El so del Port Bo, Les veus de Calella, El cremat i la gastronomia, L’espectacle que obre l’estiu i Músics i poetes
La Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell ha marcat els començaments dels estius a la Costa Brava. Any rere any, cada primer dissabte del mes de juliol ha aconseguit instaurar i consolidar una tradició musical i cultural que ha arrelat a Calella de Palafrugell i s’ha escampat a tot Catalunya.