L’exposició Fotografia científica de Luís Monje ha rebut 1.279 visitants durant els tres mesos que ha estat exposada al Museu Fàbrica Reig. L’exposició es va inaugurar el 14 de novembre i va tancar el passat 26 de gener.
A l'exposició temporal del biòleg i geobotànic Luís Monje s'hi recollien 99 imatges de setze tècniques fotogràfiques complexes: supermacro, llum polaritzada, fotomacrografia, ultraviolada, termografia, luminescències, alta velocitat, forense, infraroja, Kirlian, Schlieren, mèdica, fotomicroscòpia òptica i electrònica, natura i botànica i macrofotografía. La fotografía científica és una eina fonamental per al progrés de la ciència, la indústria, i l’educació que Il·lustra les observacions visuals dels avançaments en la ciència i registra els fenòmens que resulten invisibles a simple vista.
Luís Monje dirigeix el gabinet de Fotografia científica de la Universitat d’Alcalà a Madrid. És un dels pocs fotògrafs científics del món que ha estudiat totes les branques de fotografia científica. Se’l considera el fotògraf científic més eminent en tot el món hispà de l’últim quart de segle pels seus coneixements i per haver aconseguit que la fotografia científica assoleixi una categoria universitària (imparteix un postgrau) i un prestigi impensable fins fa uns anys.
L’exposició ha tingut bona acceptació entre el públic andorrà com també entre el públic estranger. Per tipología de visitant, l’han visitat majoritàriament particulars i famílies, seguit de les visites d’escolars i, finalment, grups.
A la imatge, detall d’una de les fotografies de Luís Monje.