El Museu Arqueològic d'Alacant (MARQ) acull l’exposició Ídolos. Miradas Milenarias amb la qual es pretén apropar al públic l’existència i significat de peces de culte elaborades sobre diferents suports materials i que, segons molts indicis, devien formar part del simbolisme dels grups del Neolític i del Calcolític a la Península Ibèrica. Imatges singulars i algunes d’alt nivell artístic que han suscitat enorme interès i controvèrsia en la seva interpretació.
La mostra ha estat elaborada conjuntament pel MARQ (Museu Arqueològic d'Alacant) i el MAR (Museu Arqueològic Regional de la Comunitat de Madrid). En són comissaris la doctora Primitiva Bueno Ramírez, catedràtica de prehistòria de la Universitat d'Alcalà, i el doctor Jorge A. Soler Díaz, conservador del MARQ.
L’exposició ofereix un ampli repertori d’aquestes antigues imatges i en conjunt mostra com connectaven amb la realitat quotidiana i el paper que hi tenien a les pràctiques funeràries, per apropar-nos a la ideologia dels primers agricultors i metal·lúrgics de la Península Ibèrica. Inclou peces originals i rèpliques procedents de diferents museus d’Espanya, Portugal, Regne Unit i Dinamarca. No hi podia faltar la Venus de Gavà, que estarà representada per una rèplica de gran qualitat i molt fidel a l’original, cedida per a l’ocasió pel Museu de Gavà.
La Venus de Gavà és una figura antropomorfa de ceràmica negra que es va trobar incompleta i trencada en diversos fragments repartits al pou de la mina 16, entre 1992 i 1994, dels quals se'n pot deduir una forma femenina, d’estructura simètrica i desproporcionada, amb ulls en forma de sols i amb les extremitats superiors recolzades sobre un ventre prominent. Podria ser la imatge d’una deessa de la fertilitat i constitueix una de les poques representacions religioses del neolític existents a la Península.