Ca l'Anita inaugurarà el dia 26 de novembre (20 h), l'exposició "Mirades pròpies. Mostra d'artistes locals", dedicada a Juan Cardosa, Francis Rebollar, Maria de Castellarnau i Adrian Blanca. Una reivindicació d'aquests creadors amb una forta relació amb Roses, però que han desenvolupat gran part del seu art fora de l'Empordà. Barcelona, Hiroshima, Amsterdam, Munich o Nova York són algunes de les ciutats on han portat a terme les seves creacions.
Juan Cardosa, dissenyador gràfic i director del postgrau Il·lustració Aplicada a l'Institut Superior de Diseny (IDEP) de Barcelona, va ser a Hiroshima el 2015, convidat pel govern nipó. Francis Rebollar i Maria de Castellarnau, responsables de l'agència de branding i comunicació Brándpar, van marxar a Nova York l'any 1999 per treballar com a freelances per a diferents companyies de comunicació. Adrian Blanca ha dissenyat i ha pintat espais per a grans marques a ciutats com Amsterdam, Munich, París, Londres...
El fil conductor dels diferents artistes de la mostra és el grafisme, la seva relació amb el disseny i els materials que utilitzen a l'hora de crear: collage, materials reciclats, tisores, retoladors, superfícies no pictòriques, com taules de patí... Es tracta d'art fet amb materials de consum, elements amb data de caducitat, imatges reutilitzades, pictografies ocultes per la saturació de missatges.
Segons paraules de Toni Martínez, coordinador de l'exposició, "Mirades pròpies" ens vol fer reflexionar sobre una pregunta simple. Podem parlar d'art local amb relació a aquests artistes? Té sentit parlar d'art local en la postmodernitat de les societats líquides? Potser aquest tipus d'etiquetes ja han perdut el seu significat i hauríem de buscar-ne unes de noves per tal dir el mateix. O potser, simplement, aquesta catalogació, avui dia, ha deixat de tenir sentit. Una cosa és clara. Són artistes locals, però amb una clara dimensió global.
L'exposició es podrà visitar fins al 8 de gener a Ca l'Anita. L'horari de sala és els divendres de 17 a 20 h i els dissabtes, diumenges i festius, de 12 a 14 i de 17 a 20 h.