FCC-Segell-banner4

Notícies

El Museu de Montserrat anuncia les futures exposicions temporals

bonart montserrat - 30/01/20
Nial nou-180x178La-Galeria-201602-recurs
El Museu de Montserrat ha fet públiques les exposicions temporals que es podran veure durant el 2020 a les sales Pere Daura i Espai d’art Pere Pruna.

L’Espai d’art Pere Pruna del MDM acollirà del 13 de març al 21 de juny una exposició retrospectiva sobre els temes més rellevants d’Àlex de Fluvià (1966-2015), com ara la incertesa, la dualitat, la contradicció i l’esperança. Serà la mostra que agafi el relleu de Gerard Mas, que fins l’1 de març pretén posar èmfasi en els diferents registres emprats en la seva inquietud per allò sagrat, com el hieratisme, els bestiaris, la tècnica de la cera, la ingenuïtat infantil o la dimensió existencial i popular dels exvots, a través de l’expo Ofrenes i vestigis, comissariada per Albert Mercadé.

Pel que fa a la Sala Daura, que fins al 3 de maig acull la mostra Memòria, de Jordi Isern, comissariada per José Corredor-Matheos, a partir del 29 d’aquest mateix mes, i fins l’1 de novembre, presentarà una exposició organitzada en motiu del centenari del naixement de Ramon Rogent (1920-1958), que aprofundirà en la seva obra artística i que reivindicarà la seva figura, una peça clau per entendre les arts del període de la postguerra. La pintura de Rogent, de colors vius i hereva de les primeres avantguardes, va suposar un pas endavant cap a la renovació plàstica de la pintura catalana. Rogent va ser, a més d’un excel·lent pintor, un agitador cultural que va sacsejar l’ambient artístic gris i resclosit dels anys del franquisme. El comissari serà Bernat Puigdollers.

A la imatge, exposició de Gerard Mas al Museu de Montserrat, 2019, imatge d'arxiu.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021