FCC-Segell-banner4
L\'Alhambra acull \

Exposicions

L'Alhambra acull "Temps d'ensomni. Andalusia en l'imaginari de Fortuny"

bonart granada - 25/11/16
Impremta Pages - banner-180x178BanerJaumeRiba05
Marià Fortuny (1838-1874) torna a l'Alhambra amb Temps d'ensomni. Andalusia en l'imaginari de Fortuny. Una exposició amb què el Patronat de l'Alhambra i Generalife, l'Obra Social "la Caixa" i el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) commemoren els més de 140 anys del viatge del pintor de Reus a Granada, on es va establir prop de dos anys, entre 1870 i 1872, i reconstrueixen la fascinació que l'artista va sentir pel món oriental després de la seva estada a la fortalesa nazarí.

La inauguració de l'exposició va estar presidida per la consellera de Cultura de la Junta d'Andalusia, Rosa Aguilar; la directora general adjunta de la Fundació Bancària "la Caixa", Elisa Durán; l'alcalde de Granada, Francisco Cuenca, i el director del Patronat de l'Alhambra i Generalife, Reynaldo Fernández Manzano.

La mostra, comissariada pel conservador de dibuixos i gravats del Museu Nacional d'Art de Catalunya, Francesc Quilez, romandrà instal·lada fins el 26 de març de 2017 a la Sala d'exposicions temporals del Museu de Belles Arts de Granada, a la planta superior del Palau de Carles V, dins el Conjunt Monumental de l'Alhambra. Després, està prevista la seva itinerància a CaixaForum Saragossa i, finalment, a CaixaForum Sevilla.

Més de dues-centes obres componen aquest projecte expositiu, la major part dibuixos i esbossos conservats al Museu Nacional d'Art de Catalunya, treballs realitzats per Marià Fortuny durant la seva estada granadina, entre 1870 i 1872, i que per primera vegada tornen a aquesta ciutat des que l'artista se n'anés a Roma, l'octubre de 1872.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021