FCC-Segell-banner4
Cort presenta l\'edició de \

Notícies

Cort presenta l'edició de "Mundo Plasma", el còmic guanyador del Ciutat de Palma 2015

bonart palma - 29/11/16
Impremta Pages - banner-180x178Banner-Ilse-Bing-180x180px_v1-cat
El regidor de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística, Llorenç Carrió, l'artista Eduardo Pelegrín Martínez de Pisón, més conegut com a Calpurnio, i el representant de l'editorial Reservoir Books, Jaume Bofill, han presentat l'edició impresa de "Mundo Plasma", el còmic guanyador del premi Ciutat de Palma 2015.

"Mundo Plasma" és una història de caràcter experimental feta a partir de petites tires còmiques. La trama té lloc a una pensió on van arribant diversos personatges. L'autor ha definit el seu còmic com "un experiment formal i surrealista amb personatges extraordinaris molt diferent dels dibuixos diaris que es fan per premsa". A més, ha agraït el premi Ciutat de Palma 2015 perquè l'ha permès dedicar-se en exclusiva al projecte.

El regidor Llorenç Carrió ha recordat que el jurat dels Ciutat de Palma de còmic va triar aquesta obra "per la seva originalitat gràfica i la seva narrativa intel·ligent i plena d'humor, que dóna com a resultat una ficció enginyosa i desgavellada". El guardó va ser dotat amb 10.000 euros.

Nascut a Saragossa i establert a València des de fa anys, Calpurnio ofereix a "Mundo Plasma" un gir al seu estil habitual. És dibuixant de còmics i premsa gràfica, il·lustrador, guionista i director de dibuixos animats, entre altres activitats artístiques. És també l'autor del popular personatge de còmic El bueno de Cuttlas. Els darrers 30 anys ha publicat a diaris i revistes com El País, Interviú, el Víbora, 20 minutos o Makoki. Les seves historietes són també conegudes a França, Brasil i el Japó.

A més de dibuixant i il·lustrador, Calpurnio també és autor de cartells, portades de disc i imatges publicitàries, així com videojòquei en actuacions i festivals de música i art electrònic.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021