FCC-Segell-banner4
GGAC en suport de la Biennal d\'Art Contemporani Català de Sant Cugat

Notícies

GGAC en suport de la Biennal d'Art Contemporani Català de Sant Cugat

Impremta Pages - banner-180x178Banner300x300
El Gremi de Galeries d'Art de Catalunya ha emès una nota fent referència la cancel·lació de la biennal d'Art Contemporani Català per part de l'ajuntament de Sant Cugat:

"Al GGAC li ha arribat la lamentable notícia de la retirada del suport institucional per part de l'Ajuntament de Sant Cugat a la Biennal d'Art Contemporani Català, que té com a promotor al galerista d'art, Josep Canals, incansable activista cultural de la seva ciutat i del país.

Vist el panorama del galerisme d'art al nostre país, Sant Cugat pot presumir de ser un dels principals centres galeristes del territori català; compta amb 3 galeries d'art de llarga trajectòria i 2 espais d'artistes, nombre que pot semblar discret, però gran atenent a les dificultats que pateix el món de l'art en general, però més quan se surt de la ciutat de Barcelona.

La Biennal és mostra de l'empenta de l'art a Sant Cugat, així com també mostra com iniciatives privades des del sector fan un retorn a la societat d'allò que es nodreixen, art de qualitat, facilitant l'accés i el dret a la Cultura de tots els ciutadans i ajudant a la formació d'un país culte. En aquest mateix sentit, la Biennal no és una activitat per a la venda d'art d'on surti beneficiada una empresa, sinó que es tracta d'un acte obert al públic, tal com d'altres galeristes d'art o el propi GGAC treballen per a la promoció de l'art més enllà de la seva activitat econòmica.

Canals Galeria d'Art va fundar-se a l'any 1973, sent un revulsiu cultural per a la ciutat on tenia seu, i pocs anys després, al 1977, ja va engegar la primera Biennal sota el seu aixopluc. En aquell temps, la Biennal es va integrar com a esdeveniment dintre del Congrés de Cultura Catalana, revulsiu per al nou renaixement de la nostra Cultura després d'una trista llarga etapa d'anorreament durant el franquisme. Des d'aleshores i ininterrompudament, arribant a ser anual durant un període, aquest esdeveniment s'ha estat celebrant. El suport institucional que ha rebut tant des de l'Ajuntament de Sant Cugat com des d'altres entitats -Generalitat de Catalunya i Diputació de Barcelona entre els destacats-, ha estat constant, reconeixent així la seva vàlua. Tot això no hagués estat possible sense la figura de Josep Canals, que des del primer dia ha estat el promotor de l'esdeveniment, incansable després de més de 40 anys de trajectòria.

La Biennal s'ha articulat sempre amb un jurat qualificat que ha anat alternant noms destacats del sector de les Arts Visuals al nostre país, alternança de noms que ha permès una gran variabilitat de propostes artístiques i de premiats que han enriquit allò que pot oferir l'art català. En aquest sentit, no es tracta només d'un acte que estigui sota el criteri i punt de mira d'en Josep Canals, sinó que lluny d'això s'enriqueix amb les aportacions de professionals de l'art de gran prestigi.

La Biennal ha situat al mapa de Catalunya la ciutat de Sant Cugat, sent un dels esdeveniments destacats de l'art que es fan al llarg i ample del territori, fora de la ciutat de Barcelona. Si tant sovint es coneixen les mancances que pateix el territori fora de la capital del país pel que fa a activitats culturals, precisament els ens locals han de ser els primers preocupats en mantenir-les, esmerçant tots els esforços possibles i posant-se al costat dels seus promotors.

Per tot això, el GGAC no pot més que demanar a l'Ajuntament de Sant Cugat que reconsideri la retirada del seu suport a la Biennal d'Art Contemporani Catàla, en pro de l'Art i la Cultura a la ciutat de Sant Cugat".
Anna Carreras i Aubets

Mercè Vila Rigat és llicenciada en història de l'art per la UAB, diplomada en conservació i restauració de béns culturals per l'ESCRBCC i postgraduada en gestió museística per la UPF. Crítica d'art i comissària d'exposicions, combina la seva activitat professional com a coordinadora d'exposicions a la Fundació Vila Casas amb la seva col·laboració en diversos mitjans del país

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021