L'Agència Catalana de l'Aigua, amb la col·laboració d'Acciona Agua, explica la gestió de l'aigua que es fa al nostre país, fent un repàs de l'evolució del nombre de plantes depuradores actives a Catalunya i del seu paper a l'hora de sanejar les aigües residuals i de com contribueixen a millorar l'estat dels nostres rius i del litoral en una exposició que es presenta al Jardí del Palau Robert del 16 de desembre al 12 de març del 2017.
L'exposició "500 depuradores: el sanejament a Catalunya, un model pioner", remarca que l'aigua és un recurs sostenible, fràgil i finit que cal preservar i fer-ne un ús responsable. Només un 0,007% de l'aigua que hi ha al nostre planeta es pot destinar al consum humà. Catalunya és un país amb recursos hídrics limitats i condicionat pel clima mediterrani, el qual alterna llargs períodes de falta de pluges amb episodis de pluges intenses i de curta durada. Això provoca que en períodes amb una pluviometria inferior a la mitjana es puguin condicionar totes les demandes. Aquestes condicions han provocat que la Generalitat de Catalunya, mitjançant l'Agència Catalana de l'Aigua, dugui a terme una planificació de l'aigua centrada en una gestió flexible dels recursos hídrics, el foment de la cultura de l'estalvi i la preservació dels nostres ecosistemes aquàtics.
L'acte inaugural de l'exposició tindrà lloc el dia 16 de desembre, a les 12 hores, amb la presència del conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull. També hi assistiran la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà; el director general de Difusió, Ignasi Genovès; el director de l'Agència Catalana de l'Aigua, Jordi Agustí, i el president d'Acciona Agua, Luís Castilla, entre d'altres autoritats.