La programació de la Fundació Suñol de Barcelona continua la línia per la qual ha apostat els últims anys, però de cara al 2017 hi incorporarà també algunes novetats. Un dels objectius principals de la Fundació és treballar entorn les obres que conformen la Col·lecció Josep Suñol, amb exposicions que sorgeixen de la relectura dels fons propis i l'elaboració de nous discursos que permeten oferir relats actualitzats. Al setembre del 2017, la Fundació Suñol es centrarà en els orígens de la seva Col·lecció, gràcies a l'homenatge a la figura de Fernando Vijande, marxant i galerista als anys 70 i 80 a Madrid.
Vijande va establir una col·laboració i amistat amb Josep Suñol, sent aquest vincle un excel·lent exemple de galerista i col·leccionisme. Aquesta exposició, que comptarà amb l'obra de 51 artistes i àmplia documentació per tal de contextualitzar i mostrar el moment viscut, ocuparà la totalitat dels espais de la Fundació, incloent-hi el Nivell Zero. A la mostra es podrà trobar obra d'artistes com Luis Gordillo, Antoni Muntadas (qui va exposar la primera obra de vídeo a Espanya a la Galeria Vandrés el 1971), Eduardo Arranz Bravo, Juan Muñoz o Susana Solano, i també l'obra d'artistes internacionals com Robert Mapplethorpe o Andy Warhol.
La primera exposició que s'inaugura a la primera planta de la Fundació es tracta d'una monogràfica de l'artista Oriol Vilapuig anomenada La nit sexual, que mostrarà la seva obra més recent, la majoria inèdita. Al segon pis s'inaugurarà Camins encontrats. Antoni Miralda, la segona part d'un projecte expositiu innovador que confronta dues obres del mateix artista realitzades en períodes diferents, i a on el material tradicionalment de suport pren una posició important a l'exposició. Aquesta mostra s'inaugurarà al maig, una vegada finalitzi la primera part de Camins Encontrats, dedicada a Joan Rabascall.
Al Nivell Zero, com a novetat, es presenta una exposició al voltant de la publicació Ajoblanco en clau de relectura des del present dels temes dissidents, lúdics i llibertaris que va tractar fa 40 anys. La programació del Nivell Zero es completa amb tres monogràfiques de caràcter eminentment escultòric, seguint la línia de visibilització i suport a l'art més emergent a la ciutat de Barcelona. Es tracta de l'obra de Jordi Mitjà, Marc Larré i Mònica Planes, aquesta última en col·laboració amb la Fundació Han Nefkens i el Màster en Producció i Creació Artística de la Universitat de Barcelona.
El 2017 la Fundació Suñol aposta per consolidar el seu projecte educatiu anomenat Correspondències, treballant amb més grups escolars. El projecte parteix de les exposicions en curs per generar un intercanvi de cartes entre les escoles participants i el museu amb l'objectiu de pensar, dialogar i experimentar l'art contemporani. Les cartes es poden treballar des de diferents matèries escolars i plantegen preguntes i reptes sobre les obres de les exposicions que els estudiants hauran de respondre de manera autònoma i creativa.
A la imatge, Fernando Vijande i 51 artistes. Entrada a la Galeria Fernando Vijande, Madrid 1981. Plataforma d'entrada dissenyada per José Luis Alexanco.