La Casa Encendida de la Fundació Montemadrid presenta l'exposició Dokoupil. La rebel·lió contra el conceptualisme, una selecció d'obres de l'artista txec des dels anys vuitanta fins a l'actualitat. La mostra, de gran rellevància en significat i poder visual, revela la seva transició des d'una pluralitat d'estils inicial com a reacció a l'conceptualisme fins a una llibertat creativa que pretén prescindir de l'imperatiu de l'canvi permanent.
Membre fundador del col·lectiu d'art Mülheimer Freiheit, Jiří Georg Dokoupil (Krnov, República Txeca, 1954) és conegut per desafiar les etiquetes amb el seu estil artístic en constant evolució. Explorant més de cent tècniques artístiques diferents i experimentant amb el neoexpressionisme, la figuració i els estils avantguardistes, Dokoupil només pot ser descrit com un artista postmodern.
Composta per vuit obres de gran format i comissariada per Christian Domínguez, Dokoupil. La rebel·lió contra el conceptualisme parla de la llibertat d'el creador i de com l'estil es redefineix en funció de la forma. De les classes de Hans Haacke a Nova York pren la idea que "cada obra d'art requereix la seva pròpia solució formal, la qual cosa fa que l'estil es converteixi en una mena de malaltia”.
El títol de l'exposició fa referència la rebel·lió que l'artista experimenta contra el conceptualisme i que suposa el seu naixement com artista. Dokoupil ho explica així: "Cada artista ofereix una promesa moral amb el seu treball. Quan jo estudiava art, els artistes conceptuals van prometre presentar la idea en la seva forma més pura però amb el temps es van convertir en embolcalls buits, repetitius, en pur formalisme. La concessió a la comercialització i, per tant, a el mercat de l'art degradar l'objecte de l'art, convertint les obres en simples mercaderies. Això em resultava frustrant. D'aquí la meva rebel·lió contra el conceptualisme “.