banner-elscatala-817x88px
Les pràctiques artístiques al País Basc entre 1977 i 2002 al Museu Artium

Exposicions

Les pràctiques artístiques al País Basc entre 1977 i 2002 al Museu Artium

Baner BonArt 180x178 Agenda Girona CulturaNial nou-180x178
L'exposició Zeru bat, hamaika bide. Prácticas artísticas en el País Vasco entre 1977-2002 , que té com a nucli els fons de la col·lecció del Museu Artium, proposa una reflexió sobre les pràctiques artístiques i culturals desenvolupades en el context basc.

El seu punt de partida és 1977, any que dona inici a un període de grans fites polítiques, socials i culturals. La mostra conclou el 2002, any d'obertura del Museu Artium.

L'exposició vincula pràctiques artístiques, manifestacions culturals i processos històrics per abordar, entre d'altres qüestions, els processos d'institucionalització que tenen lloc en aquest període, la participació d'artistes en la configuració de les polítiques culturals, els creuaments entre pràctiques artístiques i moviments socials, la presa de consciència feminista, o les tensions entre allò local i allò global en els debats de l'art que afloren al final del segle XX.

Zeru bat, hamaika bide es planteja com una narrativa oberta, inclusiva i en contínua construcció, que reuneix més d'un centenar d'obres d'art, documents i materials d'arxiu a les sales del Museu, fent un recorregut per la pluralitat de manifestacions sorgides en el quart de segle que abasta el projecte.

Zeru bat, hamaika bide integra els resultats d'una investigació dirigida per la historiadora Garazi Ansa al voltant del moviment feminista entre les dècades dels setanta i els noranta i les seves vinculacions amb les artistes d'aquell temps.
Anna Carreras i Aubets

Mercè Vila Rigat és llicenciada en història de l'art per la UAB, diplomada en conservació i restauració de béns culturals per l'ESCRBCC i postgraduada en gestió museística per la UPF. Crítica d'art i comissària d'exposicions, combina la seva activitat professional com a coordinadora d'exposicions a la Fundació Vila Casas amb la seva col·laboració en diversos mitjans del país

Et poden
Interessar
...

BONART-817x68-Cervells