Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

"Camins desfets" a la Destil·leria

\
bonart mataró - 31/01/17

La Destil·leria acollirà, del 4 de febrer al 9 de març, l’exposició Camins desfets, una recerca de noves possibilitats expressives de la figura humana.

Gabriel Schmitz és un pintor alemany de projecció internacional que viu i treballa a Barcelona des del 1994. Ha exposat a ciutats com Barcelona, Madrid, París, Londres, Oslo, Filadèlfia i Nova York, i aquest 4 febrer ho farà a Mataró. L’obra de Schmitz és un exercici de distorsions de la realitat que responen a la seva visió de la condició humana. Les figures que pinta són re-presentacions que provenen de la memòria, o dit d’una altra manera, són les traces de la seva experiència. «Pintar és com dir en veu alta paraules que ja han estat pronunciades sense que ningú no les hagi escoltat».

La figura humana és, doncs, el tema central de la seva feina i l’estudia en les seves múltiples expressions. Pinta persones solitàries i sensuals –fins i tot inquietants– que, a través del gest o del moviment, expliquen històries que passen en un temps i un lloc desconeguts. Cada obra és com un fragment de temps en moviment, un ara i aquí sense cap camí concret.

La temàtica dominant de l’exposició «Camins desfets» és aquest cos en moviment que Schmitz fa servir deliberadament perquè l’espectador pugui fer-ne una lectura personal i construir la seva pròpia història.

El gruix de l’exposició es compon d’una selecció d’olis, alguns dels quals ha pintat a Miami durant la seva última residència, i d’una selecció de dibuixos de petit i mitjà format en què l’artista fa servir materials com l’aquarel·la, el cafè i el carbó.
Finalment, com a tercer element, l’exposició mostrarà la documentació i els originals de «Walking with Alÿs New York/Miami/Los Angeles», un projecte a mig camí entre la fotografia i el dibuix. Es tracta de dibuixos retallats i muntats sobre cartró que Schmitz porta en el transcurs dels seus viatges i que situa i fotografia en diferents contextos urbans o naturals.
inclassificablesthumbnail_arranzbravo. general 04-2014

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px