L'exposició "Diumenge" d'Oriol Vilanova (7 de febrer a 28 de maig) transformarà la Fundació Antoni Tàpies en un museu de totes les èpoques i àmbits geogràfics que turistes d'altres temps han compartit a través d'un format tan modest com és la carta postal.
En aquest projecte per a la Fundació Antoni Tàpies, Oriol Vilanova desplega un sistema conjuntural que permetrà treure a la llum la quasi totalitat d'una col·lecció miscel·lània. Si bé l'artista ha proposat una sèrie de motius que ha destriat en seccions més o menys operatives les compres indiscriminades de cada diumenge, en aquesta ocasió sotmet la massa acumulada de cartes postals a una indistinció que amenaça de desfer les més de cent categories que ell mateix s'havia donat per ordenar aquest fascinant conjunt d'imatges.
Antoni Tàpies. Objectes
A finals de la dècada de 1960, coincidint amb un increment del seu compromís polític, Antoni Tàpies va accentuar el treball amb objectes. Aquest interès, però, no era nou. Tàpies ja s'havia endinsat en el món dels objectes des de l'inici de les pintures matèriques.
Els objectes de Tàpies eren extrets del seu entorn quotidià i l'artista els incorporava a la superfície del quadre o bé en feia assemblatges. Eren objectes comuns, com ara peces de roba o de mobiliari. El treball amb objectes va coincidir amb l'eclosió de l'art povera a Europa i del postminimalisme als Estats Units. La mostra Antoni Tàpies. Objectes es podrà visitar del 7 de febrer al 28 de setembre del 2017.