FCC-Segell-banner4
Les imatges de la càmera fosca de Richard Learoyd a la Fundació Mapfre

Exposicions

Les imatges de la càmera fosca de Richard Learoyd a la Fundació Mapfre

Baner_CarlosPazos_Bonart_180x180_v2thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
Fins el 24 de maig de 2020 la Fundació MAPFRE de Madrid acull l'exposició Richard Learoyd, que presenta l'obra de l'artista britànic en el punt àlgid de la seva trajectòria, amb una selecció de 45 fotografies de gran format en color i en blanc i negre que resumeix el millor del seu treball realitzat al llarg d'una dècada.

Richard Learoyd (Nelson, Reino Unido, 1966) és reconegut per les seves obres fotogràfiques úniques, realitzades durant més d'una dècada i que consisteixen, principalment, en retrats de models vestits o nus fets al seu estudi, però també aborda altres temes com fotografies d'animals, paisatges o miralls foscos.

L'obra de Learoyd té múltiples referèncias a la història de la pintura, tant pels temes com per la tècnica. Les seves fotografies en color i en blanc i negre són resultat d'un procés artesanal amb una càmera fosca construïda per ell mateix basada en antics principis òptics.

Aquest instrument li permet realitzar els seus retrats a color a gran escala, unes imatges que no semblen fotografies. Tant la seva forma de fer-les com la d'observar-les requereix una manera de mirar més detinguda i atenta, una activitat més contemplativa que la immediatesa amb qui solem veure i fotografiar el món.
Anna Carreras i Aubets

Anna Carreras i Aubets (Barcelona, 1977) és filòloga i escriptora. Col·labora habitualment a la premsa (El Punt, Gidona) i fa de crítica literària (Núvol, Ara Llegim). Compagina la traducció i la crítica d'art amb la creació personal. És autora de les novel·les Camisa de foc, Tot serà blanc, Unes ales cap a on, Ombres franceses, Fes-me la permanent, L'ull de l'escarabat i Halley 2042, i de diversos assaigs sobre la postmodernitat. 

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura