728x90

Notícies

Les filharmòniques de Berlín, Munic, Dresden, Sant Petersburg i Hong Kong al cicle Palau 100 més simfònic

Les filharmòniques de Berlín, Munic, Dresden, Sant Petersburg i Hong Kong al cicle Palau 100 més simfònic
Un any més la temporada de Palau 100, el cicle estrella de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, presenta grans noms i grans formacions de l’escena internacional. Punt de trobada amb l’excel·lència, ja que cada concert resulta un esdeveniment únic i excepcional, Palau 100 presenta dotze concerts (més cinc que ampliaran l’abonament). Un espai per als melòmans amb la presència de les grans figures de la clàssica del panorama internacional, però també un espai obert al descobriment d’obres, compositors i intèrprets.
La programació de Palau 100 d’aquesta temporada vinent es presenta més simfònica que mai amb cinc grans orquestres filharmòniques: Filharmònica de Berlín, Filharmònica de Munic, Filharmònica de Dresden, Filharmònica de Sant Petersburg i Filharmònica de Hong Kong, tot representant la tradició i l’excel·lència. I també hi actuaran cinc orquestres simfòniques: Simfònica de Göteborg, Simfònica del Liceu, Simfònica de la WDR de Colònia, Simfònica de Sevilla i Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya.
A més, el cicle acollirà quatre formacions amb gran personalitat que aporten noves maneres de presentar i viure la música: Musica Aeterna, Balthasar Neumann Chor und Orchester, Mahler Chamber Orchestra i Les Siècles. També presentarà la Venice Baroque Orchestraamb Giuliano Carmignola i les formacions Le Concert des Nations i La Capella Reial de Catalunya de Jordi Savall.
Pujaran al podi els nous referents de la direcció orquestral, com són Kirill Petrenko, Teodor Currentzis, Santtu-Matias Rouvali, François-Xavier Roth, Barbara Hannigan o Cristian Măcelaru. I també grans artistes consagrats i considerats llegendaris: YuriTemirkànov, Elisabeth Leonskaja o Pinchas Zukermann.
Hi destaquen també altres noms rellevants, com els de Jaap van Zweden –al podi de la Filharmònica de Hong-Kong–, Daniele Gatti –dirigint la Mahler Chamber Orchestra–,Thomas Hengelbrock –amb els Balthasar Neumann Chor und Orchester–, Truls Mørk –solista del Concert per a violoncel de Dvořák–, Khatia Buniatishvili –solista del Concert per a piano en Sol de Ravel amb la Filharmònica de Hong Kong–, la soprano Camilla Nylund, l’organista Juan de la Rubia i els directors Pablo González, Jordi Savall, Antoni Ros Marbà, Josep Pons i Ernest Martínez Izquierdo.
L’Orfeó Català cantarà les “Danses polovtsianes” d’El príncep Igor de Borodín amb la Filharmònica de Sant Petersburg, dirigits per Yuri Termirkànov, i la Suite núm. 2 de Daphnis et Chloé de Ravel amb Les Siècles, dirigits per François-Xavier Roth, per primera vegada amb aquests directors.
La finlandesa Kaija Saariaho serà compositora convidada de la propera temporada del Palau de la Música Catalana i d’ella s’interpretaran dues obres: Ciel d’hiver i el Concert per a clarinet “D’Om le Vrai Sens”. El cicle presenta també dos eixos temàtics. D’una banda, la integral de les quatre Simfonies de Robert Schumann dirigides per Daniele Gatti amb la MahlerChamber Orchestra, ofertes en dos dies consecutius. I d’una altra, les obres dedicades a herois de Richard Strauss, és a dir, els poemes simfònics Una vida d’heroi i Don Quixote, amb la Filharmònica de Dresden, dirigida per Pablo González, i la Simfònica de Colònia, dirigida per Cristian Măcelaru, respectivament. També es commemorarà el cinquantenari de la mort d’Igor Stravinsky –se n’interpretarà L’ocell de foc– i el centenari de la mort de Camille Saint-Saëns, de qui es tocarà la Simfonia núm. 3 amb orgue i la “Bacanal” de Samson et Dalila. Igualment, s’escoltaran altres grans obres, com Un rèquiem alemany de Brahms, La Creació de Haydn i l’òpera catalana per excel·lència que és El giravolt de maig d’Eduard Toldrà.
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88