JP_Bonart-1280x150px-Online-

Exposicions

Santi Moix arriba a la Galeria Carles Tatché

Santi Moix arriba a la Galeria Carles Tatché
bonart barcelona - 23/02/17

La Galeria Carles Taché al c/Mèxic 19 de Barcelona presenta a partir del 2 de març i fins a finals del mes de juny The Brooklyn Navy Yard de Santi Moix .

La mostra reuneix les últimes obres realitzades per Moix (Barcelona, ​​1960) al seu estudi, situat al lloc homònim al títol de l’exposició, un recinte amb una historia extraordinària, ja que fou una de les drassanes més importants dels Estats Units fabricant de vaixells de guerra per a l’Armada Nord- americana avui reconvertit en parc industrial, tecnològic, d’innovació i de creació a la ciutat de Nova York.

En aquest context Santi Moix ha creat una sèrie de pintures de gran format totes elles consagrades a la representació floral, un tema que al llarg de la història de l’art ha causat gran fascinació a molts artistes i ha demostrat la seva capacitat d’aglutinar els espectadors més diversos. Aquesta capacitat conciliadora és una qualitat molt present a l’obra de Moix, així ho demostra el fet que una de les metes que amb més vehemència persegueix sigui que el seu treball parli, suggereixi o commogui l’espectador. Moix pot treballar en temes populars o universals amb absoluta devoció perquè al final, pinti sobre el que pinti, gaudeix de la investigació sobre la mateixa essència pictòrica al servei d’un tema, un conte o qualsevol motiu concret i troba la manera de posar en pràctica tot el seu saber. Aquests gestos destinats a facilitar l’accessibilitat al seu treball defineixen la generositat de Santi Moix amb l’espectador, ja que és a aquest darrer a qui –segons el propi artista- pertany l’obra. Les pintures de flors de The Brooklyn Navy Yard estan en certa mesura allunyades de la figuració convencional, es distancien de vegades del referent de la flor tot assemblant-se a altres coses o endinsant-se directament en el terreny de l’abstracció. També en rebel·len molt sobre el sentit de la bellesa que Moix desplega en la seva feina. Per a ell la bellesa és vital i indissociable del plaer. Santi Moix viu i treballa a Nova York però visita regularment la seva terra natal. Recentment va realitzar unes pintures murals a l’interior de l’església romànica de Sant Víctor de Saurí, al Pallars Sobirà. A la imatge, "The Brooklyn Navy Yard" de Santi Moix.
Nial nou-180x178La-Galeria-201602-recurs

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px