El Centre Cultural La Casa Elizalde, València 302 de Barcelona, mostra del 7 de març al 12 d' abril de 2017, les obres d’Anna Benet, Amédée Houx Lieu, Rosario García-Huidobro, Xiana Gómez, Ana Parra i Catalina Parra
A flor de pell exposa el treball de set artistes que investiguen i treballen, des de diferents punts de vista i discursos, els temes de la dona, el gènere, la identitat, el cos i la memòria. Set projectes amb una mateixa finalitat: trencar la històrica linealitat del discurs masculí sobre el cos femení i el paper de la dona i fer-nos reflexionar sobre el concepte de gènere a l’actualitat.
Quan em penso em transformo d'Anna Benet ens fa reflexionar sobre la relació entre la dona i l’espai personal, la representació del cos femení a la llar, els rols de gènere i la llibertat de pensament. Una sèrie d’autoretrats on es qüestiona la pròpia visió com a dona i on reclama la constant revisió i reescriptura de la identitat femenina a la nostra societat.
Amb La mirada del obstetra, Amédée Houx Lieu, pretén evidenciar les ficcions que han estat presents, al llarg de la història, en les representacions científiques del cos femení que les societats patriarcals occidentals han realitzat.
Cartografías del rostro de Rosario García-Huidobro és un un conjunt de retrats que ret homenatge a aquelles dones que han acompanyat a l'artista en algun moment de la seva vida per proposar una reflexió entorn la memòria personal i la identitat col·lectiva.
Mira para aquí un momento és un vídeo familiar de Xiana Gómez, el retrat d’una nena preadolescent des de la mirada del seu pare. La relació entre ambdós passa d’estar dirigida pel seu pare, que tracta de modelar a la seva filla al seu gust, a convertir-se en un joc tens. Aquesta peça forma part de la investigació artística Proyecto Diario (2013-2016), que recull l’experiència femenina adolescent explicada en primera persona, a través de la cultura de dormitori i especialment el diari íntim.
Recoeducació d'Ana Parra i Catalina Parra sorgeix de la necessitat de qüestionar el concepte de gènere, derivat d’una única visió cis-hetero-patriarcal, i d’analitzar la construcció de la nostra identitat a partir de la dominant. Les artistes neguen el binarisme i aposten per la reconstrucció del concepte de gènere, per això en aquest projecte han decidit estudiar com s’està treballant aquesta qüestió en l’àmbit educatiu i realitzen propostes de reeducació per al canvi.
A la imatge, "La mirada de l'obstetra", Amédée Houx Lieu, 2017.