FCC-Segell-banner4
\

Exposicions

"Antonio Saura: Mentira y muerte de Franco" al Círculo de Bellas Artes

Banner300x300La-Galeria-201602-recurs


El Círculo de Bellas Artes de Madrid presenta l'exposició Antonio Saura: Mentira y sueño de Franco. La mostra recull 41 dibuixos que Saura va realitzar entre 1958 y 1962, centrats en la figura del dictador Franco i la Guerra Civil espanyola. La mostra podrà veure's fins el 17 de maig de 2020.
Aquesta sèrie de dibuixos, que s'inscriu en l'estela dels Desastres de la guerra de Goya i que Picasso també va il·lustrar amb el títol quasi idèntico de Sueño y mentira de Franco, abunda en la nodrida producció d'obres sobre paper que Saura consagrà a la guerra i a les calamitats que engendra.

Dibuixos iconoclastes i irreverents, satírics, que ataquen i es mofen, de vegades amb ferotgia, de la persona de Franco, del seu règim i de l'Església catòlica que el va recolzar. 

Amb l'exposició, també es publica el llibre "Mentira y sueño de Franco" (Georg Editeur y Archives Antonio Saura), amb textos d'Eduardo Arroyo i Bartolomé Bennasar. 

En paral·lel a la mostra, que es realitza en col·laboració amb la Fundació Archivo Antonio Saura, la galeria madrilenya La Caja Negra acull (fins el 28 de març) Foto-grafía 1962, un conjunt de treballs inèdits d'Antonio Saura realitzats a principis dels anys seixanta; una sèrie de superposicions sobre fotografies intervingudes que mostren una gran capacitat innovadora i experimental dins de la seva trajectòria. 


Anna Carreras i Aubets

Mercè Vila Rigat és llicenciada en història de l'art per la UAB, diplomada en conservació i restauració de béns culturals per l'ESCRBCC i postgraduada en gestió museística per la UPF. Crítica d'art i comissària d'exposicions, combina la seva activitat professional com a coordinadora d'exposicions a la Fundació Vila Casas amb la seva col·laboració en diversos mitjans del país

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021