banner-1280x150-gene

Notícies

Lo Pati celebra les noces d'argent de la mona Micaela

Lo Pati celebra les noces d\'argent de la mona Micaela
bonart amposta - 09/03/17
Lo Pati – Centre d’Art Terres de l’Ebre, Gran Capità, 38 d'Amposta, celebra el 25 de març, de 10 del matí i fins a la nit, les noces d’argent de la mona Micaela. És una jornada performàtica que ha aconseguit involucrar diversos col·lectius, entitats i artistes tant de les Terres de l’Ebre com de Tarragona i la resta del país. L’objectiu és expandir l’art i la cultura a nous públics.
Dins dels cercles artístics de Tarragona, la mona Micaela és tota una icona, un símbol que ha permès unir en moments puntuals desenes d’artistes de diferents disciplines en el que pot semblar una anada de la bola però que en el fons és una catarsi col·lectiva que ha permès obrir el món de l’art a nous públics. Així fa quatre anys, el dissenyador gràfic tarragoní Oscar Vives, de Tarragona va catapultar la mona Micaela a l’esfera pública i la va convertir en un personatge famós amb vida pròpia i amb pàgina de Facebook inclosa (Micaela’s fan club), on els seguidors poden conèixer la vida social de la Micaela i fer-se fotos amb ella per penjar-les a les xarxes. El punt àlgid de tot plegat va ser l’organització d’un gran esdeveniment: una boda entre la Micaela, de Tarragona, i el mono badaloní de l’anís, un esdeveniment d’alta volada que va emular en una escala més reduïda, el casament entre l’estàtua de la Llibertat i la de Colom, impulsat per l’artista Antoni Miralda. La boda entre els dos primats va aconseguir el suport actiu de més de 200 artistes i més de 2.500 persones van anar al casament a Badalona.
Ara, dos anys i mig després Lo Pati – Centre d’Art Terres de l’Ebre, com a referent de l’art contemporani al territori, ha agafat el testimoni d’aquella catarsi artística per donar-li continuïtat dins un marc genuïnament ebrenc. Fent càlculs, dos anys i mig en la vida d'un primat equivaldrien a 25 en la vida d’una persona, per això ara toca celebrar les noces d’argent. “Creiem que és una experiència interessant que pot ajudar a crear vincles entre artistes de Terres de l’Ebre i de fora, a banda de l’impacte que pot tenir a tots els nivells”, apunta Vicent Fibla, director de Lo Pati. “Penso que l’èxit de la Micaela és en gran part la capacitat de tot acte festiu d’incitar la gent a participar a una festa, i amb l’excusa de la festa els fem entrar en un centre d’art”, assenyala per la seua banda Oscar Vives, l’ideòleg del projecte.
Les noces d’argent de la Micaela o la Micaela’s Silver Wedding, es celebraran amb activitats a Amposta (entrarà pel Pont Penjant, amb carrossa, comparses i capgrossos), Sant Carles de la Ràpita (Diada del Vermut) i Poble Nou del Delta (paella popular), i acabarà al Centre d’Art amb actuacions, on hi haurà una exposició d’objectes i regals de noces de la boda, vestits i joies entre altres, que es van realitzar quan la boda de fa dos anys i mig, a més de les peces d’art que han creat diversos artistes del territori per a l’ocasió. A la imatge, la mona Micaela.
 
banner-oro-180x180-geneNial nou-180x178

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px