Expo Josep Coll 2022 baner
L\'intervencionisme de Xavier Rosales a La Destil·leria

Exposicions

L'intervencionisme de Xavier Rosales a La Destil·leria

La-Galeria-201602-recursBaner_HaPicasso_Bonart_360x356
Del 29 de febrer a l'1 d'abril de 2020, La Destil·leria de Mataró acull l'exposició Introyectos del fotògraf Xavier Rosales, una mostra que explora l'art de l'intervencionisme a través de la supressió i adhesió d'elements en una fotografia. L'obra ens parla de les creences adquirides en el nostre ésser de forma inconscient i del procés d’identificar-les com alguna cosa no pròpia, sinó col·locada en nosaltres pel nostre entorn proper.


Xavier Rosales Ico treballa la composició de la imatge d'una manera que, a diferència del collage, que crea una nova imatge unint elements extrets de diferents fotografies, replanteja el significat d'una imatge esborrant o afegint un petit element.

L'exposició compta amb una varietat d'imatges, totes elles realitzades en un moment crucial de despertar per a l'artista. Un procés de ser conscient que tot allò que ha après al llarg de la seva vida sobre com ha de ser, actuar i viure potser no és un statement inamovible.

En el procés de creació trobem imatges de fotògrafs reconeguts com Luke Powell, Kate Irving o Thorben Gartner. Ico selecciona fotografies digitals que l'atrauen de forma inconscient, amb un objectiu conceptual i estètic, i construeix un relat que salta de fotografia a fotografia per interpel·lar al públic. Què hi ha en tu que no és teu?

Introyectos com a exposició sorgeix de forma posterior a la creació de les fotografies, arran d'una incursió de l'artista en el món de la psicologia Gestalt on aprèn el terme “introyecto”. Un introyecto defineix una conducta o valor moral adquirit des d'un agent extern i acceptat com a propi sense qüestionar. Arran d'aquest coneixement, Xavier Rosales Ico s'adona que la feina feta en aquestes fotografies, que havia intervingut feia mesos, es converteix en Introyectos.

Anna Carreras i Aubets

Mercè Vila Rigat és llicenciada en història de l'art per la UAB, diplomada en conservació i restauració de béns culturals per l'ESCRBCC i postgraduada en gestió museística per la UPF. Crítica d'art i comissària d'exposicions, combina la seva activitat professional com a coordinadora d'exposicions a la Fundació Vila Casas amb la seva col·laboració en diversos mitjans del país

Et poden
Interessar
...

Banner-Resonancias-817x68px_v1-cat