El vestíbul de la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona, av. Diagonal, 684, acull del 31 de març al 12 d'abril la mostra Mare Nostrum: Europa davant la crisi del refugi.
Com actua Europa davant la crisi del refugi? Quines decisions s’han adoptat des de les institucions europees i quines situacions denuncien les entitats que treballen amb les persones refugiades i migrades? Són el punt de partida de l’exposició Mare Nostrum: Europa davant la crisi del refugi. La mostra reuneix setze fotografies dels fotoperiodistes Xavi Herrero i Raül Clemente realitzades entre l’octubre del 2015 i el febrer del 2017 a l’illa grega de Lesbos i al nucli de població d’Idomeni, a la frontera entre Grècia i Macedònia. A les imatges, els autors analitzen les causes i conseqüències de la violència ―en termes de violació dels drets humans― respecte al moviment de persones refugiades i migrades que travessen el Mediterrani per arribar a Europa.
El dret a l’alimentació, l’habitatge, la salut i l’educació, però també a la llibertat de moviment, la protecció internacional i l’asil són alguns dels drets humans que s’analitzen a través de les fotografies i els textos de l’exposició, en què es confronten directives i informes de la Comissió, el Consell i el Parlament europeus amb observacions i estudis realitzats per entitats de suport a les persones refugiades i migrades. La mostra està organitzada per la Fundació Solidaritat UB i l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, amb el suport del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.
A la imatge, fotografia de la mostra.