El dia 4 d’abril a les 19.00, h el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona rebrà el Premi Musa d’exposicions sobre el món antic per l’exposició “Re-descobrint Centcelles”, en l’acte de lliurament dels XXIV Premis Auriga, que tindrà lloc a l’Aula Magna de la Universitat de Barcelona (Gran Via de les Corts Catalanes, 585. Barcelona).
Aquest premi va ser concedit ex aequo amb el Museu d’Arqueologia de Catalunya-Girona, per l’exposició temporal “3 Mosaics, 3 Museus. 140 anys dels mosaics romans de Bell-lloc (Girona)”.
En el decurs de l’acte, s’impartirà la conferència “La recreació històrica. Divulgar amb rigor”, a càrrec de Magí Seritjol.
L’exposició “Re-descobrint Centcelles” que es pot veure al MNAT fins al 16 d'abril de 2017, mostra una nova mirada a aquest singular monument, declarat Patrimoni Mundial l’any 2000, que des de sempre ha atret arqueòlegs i estudiosos del món romà, de la història i de l’art, proposant un itinerari pel propi monument i per la seva intensa i densa historiografia, així com una reflexió sobre l’enorme potencial social que en el terreny de la sensibilitat i del coneixement permet desplegar el conjunt de Centcelles.
Presenta, també, la darrera proposta de reconstitució arquitectònica sobre el conjunt monumental, a la llum de les noves interpretacions i de l’estudi de les restes conservades, aplicant les noves tecnologies infogràfiques.
Una exposició que vol incitar el visitant a recórrer els escassos sis quilòmetres que –des de Tarragona- el separen d’aquest singular i excepcional monument.
Presentada del 27 d’abril fins al 8 de gener de 2017, i prorrogada fins el 16 d’abril de 2017 al Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, ha rebut fins el dia d’avui 47.479 visitants.
L’exposició ha comptat amb un programa específic d’activitats, pensades per a tot tipus de públic, com ara les visites guiades a l’exposició, conferències, un Club de lectura, propostes al voltant de Tàrraco Viva, i amb la recent edició d’un catàleg, que incorpora la totalitat de la mostra més quatre articles introductoris de Jaume Massó, Francesc Tarrats, Josep Anton Remolà i Pilar Sada.