FCC-Segell-banner4
Neurociència, art i percepció a Les Bernardes i la Facultat de Medicina

Notícies

Neurociència, art i percepció a Les Bernardes i la Facultat de Medicina

bonart salt - 21/04/17
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021180x180
Les Bernardes, la Casa de Cultura del Gironès, c/ de Sant Dionís, 40 de Salt i la Facultat de Medicina de la Universitat de Girona (UdG) estrenen un primer cicle de conferències dedicat a la neurociència, art i percepció, amb la vocació d’explorar la relació entre la creativitat i la neurociència. Les sis ponències es portaran a terme a Les Bernardes del 25 d’abril al 8 de juny, amb una cloenda final.

Els creadors d’aquesta iniciativa són l’escultor i dissenyador Pep Admetlla i Xavier Xifró, professor i coordinador de Neurociència de la Facultat de Medicina (UdG), amb la coordinació del director de Les Bernardes, Robert Fàbregas. La primera conferència anirà a càrrec de la prestigiosa forense Anna Hospital el 25 d’abril, que durà per títol “La mort després de la mort” (20h). Aquest primer cicle és gratuït i els organitzadors transcriuran les jornades per fer-ne una divulgació posterior. Altres entitats que donen suport a la iniciativa són el Consell Comarcal del Gironès i el Departament de Ciències Mèdiques de la UdG.

La forense Anna Hospital, nomenada fa pocs dies Creu Sant Jordi 2017, realitzarà dimarts que ve la primera de les ponències. Les posteriors aniran a càrrec dels cineastes Isaki Lacuesta i Isa Campo (9 de maig); el catedràtic d’ecologia Ramon Moreno (16 de maig); l’investigador Josep Maria Canals (23 de maig); la historiadora i crítica d’art Pilar Pacerisas (6 de juny); i l’arquitecte i poeta Quim Espanyol (8 de juny). La cloenda final anirà a càrrec de Pep Admetlla i Joan San, degà de la facultat de medicina de la UdG i neurocirurgià, amb un duel de pissarres sobre l’anatomia, amb una data i lloc encara per determinar.

Segons els organitzadors, aquest primer cicle destaca pel prestigi dels conferenciants i el fet de valorar de manera innovadora l’art i la creativitat amb la neurociència, a través de diferents visions d’experts. El cartell d’aquesta primera edició ha estat dissenyat per Pep Admetlla.

A la imatge, cartell dissenyat per Pep Admetlla.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIES-DE-L'ART-