FCC-Segell-banner4
\

Exposicions

"Camins de natura, itineraris vitals" es pot visitar a l'Espai Santa Caterina

bonart girona - 22/04/17
BONART_180x180Nial nou-180x178
El delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús; la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà i el director general de Difusió, Ignasi Genovès, han inaugurat l'exposició Camins de natura, itineraris vitals, a l'Espai Santa Caterina de l'Edifici de la Generalitat a Girona. L'acte també ha comptat amb la presència del diputat de la Diputació de Girona, Lluís Costabella, i el president de la Societat Catalana d'Educació Ambiental, Josep Espigulé.

L'exposició, que té com a comissari Albert Torras, explica la necessària relació i implicació que les persones han de tenir amb la natura, en el seu desenvolupament i conservació, tenint en compte els vincles i les dependències existents.

La mostra dona a conèixer 52 itineraris d'educació ambiental que recorren diferents punts del territori català.

En el cas de les comarques gironines, s'han programat sortides guiades per educadors (gratuïtes i amb reserva prèvia a http://caminsdenatura.cat/itineraris-guiats-girona/ ) a una quinzena d'itineraris que van des del Cap de Creus fins a les capçaleres del Ter i el Freser, les Guilleries o l'Albera. Les sortides han estat finançades per la Diputació de Girona.

La majoria posen en relleu els aspectes naturals però també se n'hi presenten altres que mostren aspectes culturals, tecnològics o industrials. Els itineraris de natura no són només una part del nostre coneixement, sinó una part de les nostres vivències que configuren el caràcter i la personalitat. Com deia el poeta Alfred Tennyson: "Sóc part de tot el que he trobat al meu camí".

El contingut de l'exposició es desenvolupa en els àmbits següents: L'educació ambiental; L'educador ambiental; Les escoles de natura, Connectant i organitzant-se, i Els itineraris educatius.

El guió i la coordinació del projecte l'han portat a terme el comissari i un equip de treball de la Societat Catalana d'Educació Ambiental, format per Isabel Alves, Alba Castelltort, Josep Maria Llorach, Lluís Pagespetit, Bea Ramírez. També ha col·laborat en la revisió del guió Loreto Rubio, de Sinergia Value. La museografia és de MiBa Arquitectes, el disseny, de Dani Rubio i el web, de Maria Beltran.

Aquest projecte compta amb el patrocini de la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona, l'Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Barcelona, i la Fundació La Caixa. A les comarques gironines també compta amb la col·laboració de la Diputació de Girona.

L'exposició va començar el recorregut el 2015 al Palau Robert, coincidint amb els 40 anys de la creació del primer itinerari de natura a Catalunya i a l'Estat (el 1975 al bosc de Santiga, a Barberà del Vallès) i amb els 30 anys de la creació de la Societat Catalana d'Educació Ambiental (SCEA) el 1985. Dos moments històrics i especialment rellevants dins la tradició ambientalista i associativa dels catalans, que van donar un impuls molt important a l'educació ambiental del nostre país.

S'han programat sortides guiades (gratuïtes amb reserva prèvia) amb educadors a itineraris de les comarques gironines que es presenten a l'exposició per experimentar i comprendre millor allò que ens envolta durant el període en què aquesta està oberta al públic. Les sortides han estat finançades per la Diputació de Girona.

Formen part del Consell Assessor de l'exposició Jaume Terradas, Martí Boada, Teresa Franquesa, Josep Planas, Cristina Palés, Elena Forcada, Helena del Pozo, Gonçal Luna, Josep Melero, Ana Romero, Fermí Ballvé, Olga Villacampa i Loreto Rubio.

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88