La Casa de Cultura del Gironès, Les Bernardes de Salt, inaugurarà divendres dia 6 de març (19h30) una exposició dedicada als vint anys com artista de Joan Mateu, que es titula “Temps mort” i que recull esbossos, mobiliari, treballs que no ha acabat fent i un llibre i un cd amb música seva. Les altres dues mostres que s’estrenen divendres són un dibuix de Pablo Ruiz Picasso “Estudi de nu. Les mans juntes”, cedit per un col·leccionista privat, i “Paisatges d’instants”, de l’artista napolità Massimo Latte. Les tres exposicions, que estan dedicades a explorar la pintura i el seu origen, es podran visitar durant tres mesos, fins al 29 de maig. “Estic molt content amb aquesta exposició. M’he buidat per dins, mostro una part molt íntima meva i desitjo que també agradi”, avança l’artista saltenc Joan Mateu (Salt, 1976).
“Presentarem un passeig per la vessant d’en Joan Mateu que va més enllà de la pintura perquè volem homenatjar els seus vint anys com artista i en el seu moment d’esplendor”, explica el director de Les Bernardes, Robert Fàbregas. La proposta del centre és que els visitants “vegin un Joan Mateu diferent al que estan acostumats, amb l’oportunitat de valorar el seu procés creatiu”. L’exposició “Temps mort” anirà acompanyada d’un llibre –editat per Les Bernardes i té un preu de 10€- elaborat pel propi Mateu –només se n’han fet cent unitats- i que tindrà un cd inèdit com a músic, amb una cançó per a cada lletra de l’abecedari (l’artista saltenc va tocar amb el grup Barri Baix).
“Estudi del nu. Les mans juntes”, de Picasso
El dibuix del pintor malagueny universal inaugurarà la col·lecció “L’art de col·leccionar somnis”, un nou apartat dedicat a retre un homenatge als grans artistes de la història. El dibuix, cedit per un col·leccionista privat, també va acompanyat d’un breu llibre que ha escrit la crítica d’art Pilar Parcerisas (també editat per Les Bernardes – 5€). És un dibuix del període de l’estada de Picasso a Gósol de 1906 amb Fernande Olivier, que li fa de model a la pintura. Parcerisas parla del procés creatiu de l’estudi previ que fa Picasso i dels esbossos que utilitza abans d’una obra.
“Paisatges d’instants”, de Massimo Latte
Amb l’objectiu d’explorar la pintura i el seu origen, l’artista convidat és el napolità Massimo Latte (Nàpols, 1963), que amb “Paisatges d’instants” es presentarà com treballa el minerals. Una idea més d’anar a l’essència de la pintura i la necessitat de l’ésser humà d’expressar-se”. Del macrocosmos al microcosmos, pintures recents, la sèrie de collages, paisatges de moments i els paisatges minerals, estan inspirats per paisatges reals i colossals.