La Trobada i Mostra d’Art Multidisciplinari de Girona, l’Inund’ART, transformarà la ciutat de Girona en un gran escenari d’art contemporani els propers dies 2, 3 i 4 de juny. El festival oferirà més de 50 propostes entre exposicions, instal·lacions, accions o
performances d’una gran varietat de disciplines, principalment pintura, escultura i audiovisual. Les activitats estaran repartides per diversos espais interiors i exteriors de la capital gironina, entre els quals destaquen la Rambla; les places de les Castanyes, dels Mercaders o de les Voltes; el carrer de les Olles; els ponts de la ciutat; la Casa de Cultura; la Fundació Fita; la Carbonera, o la Fundació Valvi.
El tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas; el vicepresident de la Diputació de Girona, Albert Piñeira; la directora del festival, Raquel Morón; el director dels Serveis Territorials del Departament de Cultura a Girona, Francesc Ten, i la coordinadora territorial de Joventut a Girona, Agnès Fàbrega, han estat els encarregats de presentar la programació del festival aquest migdia.
Com a novetats de l’edició d’enguany de l’Inund’ART, destaquen la potenciació del treball en xarxa, amb la col·laboració de fins a 21 entitats culturals, artístiques i socials gironines, catalanes i internacionals; i la posada en marxa del projecte transfronterer Art Pertot. Aquesta iniciativa, que compta amb la col·laboració de l’Agència Catalana de Joventut, l’Institut de Joventut de les Illes Balears i el festivals Shandynamiques (França), consisteix en un intercanvi entre artistes joves perquè desenvolupin projectes a l’espai públic. Els artistes treballaran conjuntament amb entitats culturals i socials de la zona d’intervenció i podran presentar les seves obres a Girona, les Illes Balears i França.
Amb la voluntat de fer arribar l’art a tots els públics, el festival també programarà enguany un conjunt de propostes familiars. De divendres a diumenge, els més petits podran participar en tallers artístics i intervenir, jugar i crear amb diverses instal·lacions com el
Refugi de palla, de Lluís Xargay i Eduard Baulida; o els projectes
Construccions amb cartons i
Donem vida als llibres, del col·lectiu Art-Crea.
Durant l’acte de presentació de l’Inund’ART 2017, el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, ha volgut deixar clara la voluntat que el consistori gironí té de “mantenir i potenciar el festival de cara a properes edicions”. Ribas també ha destacat la capacitat de la mostra “per fer sortir l’art al carrer, motivar que els espectadors interpretin les obres i, en definitiva, aconseguir apropar la cultura a la ciutadania”.
L’Inund’ART va sorgir el 2005 amb l’objectiu de donar visibilitat a les noves formes d’art i de crear un espai de relació i intercanvi cultural a Girona. Des de llavors, l’entitat ha organitzat anualment la mostra amb exposicions i intervencions artístiques a diversos espais de la ciutat, generant un diàleg entre artistes, promotors i també el públic no especialitzat. Després de dotze edicions, el festival s’ha consolidat com un referent de l’art contemporani català de qualitat, presentant sempre propostes d’art innovador i sense complexos.
La programació completa de l’Inund’ART es pot consultar a través del web
www.inundart.org