Amb una nota de 9 sobre 10, obtinguda mitjançant enquesta anònima entre els galeristes, ha estat qualificada Sculto, la primera Fira d'Escultura Contemporània d'Espanya, que s'ha celebrat en el Mercat de Sant Blai-Plaça de Proveïments de la capital de la Rioja que ha mantingut la seva activitat habitual durant la mateixa fira.
Setze galeries, una quarantena d'artistes i més de 200 obres de diferents estils i materials han representat el millor del moment actual de l'Escultura Contemporània a Espanya, resultat d'un projecte començat fa gairebé dos anys pel galerista Enrique Martínez Glera, l'escultora Beatriz Carbonell Ferrer i el periodista Josepmaria Esteban Ibáñez, i que ha comptat amb Silvia Lindner, directora del Museu Würth-la Rioja, el conservador del Museu Artium d'Àlaba / Araba Enrique Martínez Goikoetxea i la directora de projectes artístics Susana Baldor.
Pel que fa a assistència de públic, la xifra ha superat àmpliament els 4.000 visitants en el conjunt de les activitats que ha desenvolupat Sculto en el seu programa ScultodeDia i ScultodeNoche.
L'elecció de la plaça de Proveïments de Logronyo com a ubicació de la Fira ha estat destacada amb una nota de 8,8 de mitjana pels galeristes que s'han familiaritzat amb l'activitat del Mercat i van compartir amb tots els comerciants els dies de la Fira; destacant la fotografia conjunta que comerciants, galeristes, artistes i equip de la fira es van fer a la planta baixa del mercat abillats tots amb el davantal amb el logo de Sculto que tots ells van lluir durant la fira en els seus llocs de venda.
Un altre dels elements destacats en l'enquesta ha estat el disseny dels estands amb una nota mitjana de 9,1 sobre 10. L'arquitecte Jesús Marí Pascual i el conservador del Museu Artium Enrique Martínez Goikoetxea van dissenyar l'espai expositiu per a configurar-lo com un museu a el qual els visitants formaven part de la Fira mitjançant un recorregut sinuós que permetia conviure amb les obres exposades i interactuar amb els galeristes i artistes.
La resta dels paràmetres sobre els quals ha girat l'enquesta anònima es refereixen als horaris, equilibri entre professionals i públic en general i qualitat de les obres que han rebut una qualificació notable.
Finalment, a la pregunta de si tornarà a la fira si la seva galeria fos seleccionada per a la següent edició, 13 de les 16 han donat la seva resposta afirmativa, satisfets del desenvolupament de les diferents activitats de la fira.
Les conferències han estat una de les característiques de Sculo en el seu desig de difondre la cultura de l'Art Contemporani actual, i específicament en relació amb l'Escultura. L'esdeveniment ha comptat amb tres conferències que han anat a càrrec d'experts de reconegut prestigi internacional. La primera, que es va centrar en la capacitat transformadora de l'art, va comptar amb la participació de Glòria Picazo, crítica d'art, comissària independent i fundadora del Centre d'Art La Panera de Lleida. La segona es va centrar en el col·leccionisme i va anar a càrrec de Jaume Sordo, propietari de la col·lecció Els Bragales i president de l'Associació de Col·leccionistes d'Art 9915, i Silvia Lindner, directora del Museu Würth-la Rioja, que es nodreix de la col·lecció Würth, una de les col·leccions més importants en l'àmbit internacional. La tercera i última va analitzar l'evolució de l'escultura contemporània i va ser protagonitzada per Daniel Castillejo, director del Centre-Museu Basc d'Art Contemporani Artium. Totes elles s'han celebrat a l'Espai Würth, localitzat en la mateixa fira.