L'Antiga fàbrica de Can Sabata, c/ Antoni Moner 25 de La Canya, presenta el 10 de juny de 2017 l'exposició Tourbinada pop-up, organitzada per l'Associació Binari en col·laboració amb l'Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot, Ajuntament de la Vall de Bianya, Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot i Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.Tourbinada pop-up que comptarà amb la presència de cinc alumnes de l'Escola d'Art i Superior de Disseny d'Olot: Eva Cardona, Laia Giménez, Enric Lucas, Roger Pera i Sara Silva.
La Tourbinada pop-up pren com a model les pop up shops o temporary stores que busquen crear moments d’intensitat i d’atenció ubicant els seus productes en lloc poc habituals i amb caràcter efímer. En aquesta ocasió els artistes mostraran els seus treballs en un espai que, fins fa poc, era l’estudi d’una fotògrafa a l'antiga fàbrica de Can Sabata. La tria dels artistes s’ha fet amb la col·laboració del professorat de l’ Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot intentant buscar una representació qualitativa de diferents àrees: fotografia, pintura, il·lustració...
Eva Cardona vol escurçar distàncies entre els que viuen la diversitat funcional com a tabú i els que lluiten cada dia per normalitzar la seva situació. En el projecte 2IONA reflecteix, a través de la història de la seva germana, la interdependència que lliga i, alhora deslliga, a mare i filla.
Vides paral·leles de Laia Giménez narra fotogràficament les etapes de la història d’amor entre dos germans, la relació dels quals es veu alterada a causa d’una malaltia mental: l’esquizofrènia.
Enric Lucas està influenciat pel muralisme actual, cercant una reacció en l’espectador a partir de la figura humana, sobretot la femenina. “La paret és el llenç, el carrer un museu”.
Sara Silva treballa a partir de les mirades de les persones del seu voltant i ho tradueix en pinzellades expressives i coloristes. Sovint parteix de les possibilitats que ofereixen les tecnologies i els formats actuals com la fotografia digital o les selfies.
Roger Pera va començar com a il·lustrador fins que es va decantar pel món del tatuatge. Li agrada utilitzar retoladors amb base d’alcohol per realitzar els seus dissenys.
A la imatge, obra de Sara Silva.