banner_aire_bonart_horitzontal

Exposicions

Martha Rosler, Ana Vieira i Marina Planas a Es Baluard

Martha Rosler, Ana Vieira i Marina Planas a Es Baluard
bonart palma - 09/03/20

Es Baluard Museu d’Art Contemporani de Palma presenta la nova programació d’exposicions i programes públics a partir de les tres mostres individuals d’Ana Vieira, Martha Rosler i Marina Planas amb les quals apunta cap a urgències contemporànies com els feminismes, el medi ambient, el turisme de masses o l’explotació de les imatges.

Les exposicions «Ana Vieira. La llar i la fugida», «Martha Rosler. Com hem arribat allá des d’aquí?» i «Marina Planas. Enfocaments bèl·lics del turisme: tot inclòs», comissariades per Imma Prieto, es podran visitar des del 21 de febrer fins al 10 de maig de 2020 i s’inauguren el proper 20 de febrer a les 19.00 hores amb entrada lliure. Per aquest motiu, el museu estrena la seva nova imatge corporativa i la reestructuració dels seus espais expositius amb tres sales per mostres temporals.

«Ana Vieira. La llar i la fugida» és la primera exposició individual a nivell internacional de l’artista portuguesa (Coïmbra, 1940 – Lisboa, 2016) fora del seu país natal. A través d’un conjunt d’obres de formats diversos, com la fotografia, la instal·lació o el vídeo, s’estableix un diàleg amb l’espai domèstic i el teixit social amb una reflexió sobre com l’arquitectura es desvela com una estructura des de la qual es plantegen qüestions que abasten des de la situació de la dona a la llar al debilitament de l’entramat social arran de la crisi financera de 2007-2008.

L’exposició «Martha Rosler. Com hem arribat allá des d’aquí?» presenta un conjunt d’obres en format vídeo i fotografies de l’artista on s’incideix en la necessitat de prendre consciència del nostre present a partir de la suma d’esdeveniments que construeixen el passat. El compromís polític i la mirada feminista de l’artista pionera en l’ús del vídeo com a eina d’anàlisi social donen peu a una sèrie de reivindicacions que continuen essent una exigència de primer ordre en el nostre món contemporani. Rosler (Nova York) ha estat present en molts dels conflictes als quals apunta als seus treballs, des de l’Havana a Nova York, passant per Mèxic DF o Barcelona, fet que li ha permès tornar-nos imatges testimonials com les que mostren, per primera vegada a Europa, les fotografies de la sèrie «Cuba» de 1981.

Finalment, «Marina Planas. Enfocs bèl·lics del turisme: tot inclòs» és un projecte que ens interroga sobre l’ús o l’abús dels territoris que esdevenen destí turístic a partir d’un treball amb imatges d’arxiu de naturalesa diversa. En aquesta mostra el visitant podra trobar un mosaic d’imatges acompanyades de textos relacionades amb el turisme i la guerra i una intervenció site-specific que converteix la sala de l’exposició en un espai vacacional que els visitants podran llogar durant un dia amb els horaris i preus habituals del museu.

D’aquesta manera, Es Baluard Museu, en col·laboració amb El Corte Inglés, obre una nova línia d’actuació enfocada en la producció de projectes d’artistes locals de mitjana carrera: Marina Planas Antich (Palma, 1983) és artista visual, investigadora i productora cultural. La seva família es va dedicar a la producció de postals durant les dècades dels anys 50, 60 i 70 per a la indústria del turisme, generant així la iconografia i les imatges de vacances de les Illes Balears.

A la imatge "A passagem da Senhora M.L.T." d'Anna Vieira.    

canal-mnactec-180-180La-Galeria-201602-recurs

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal