Les obres al Parador d'Aiguablava han finalitzat i l'hotelera pública està realitzant els últims treballs necessaris de neteja, equipament i decoració perquè l'establiment pugui obrir les seves portes l'1 de maig.
Al Parador d'Aiguablava, situat a Begur (Girona), s'alça sobre un impressionant penya-segat de la Costa Brava. Va tancar les seves portes al novembre de 2016 per sotmetre a una reforma integral per modernitzar completament tots els seus espais, tant interiors com exteriors.
Els diferents treballs de l'obra, realitzats en dues fases i adjudicats mitjançant licitacions públiques, han estat executats per les empreses Vies i Construccions i Tecnocontrol. La inversió efectuada per Paradores en la reforma ha superat els 16 milions d'euros.
A aquesta inversió cal sumar els 1,2 milions d'euros emprats en decoració, tasca adjudicada mitjançant concurs públic a l'empresa Denys & Von Arend.
Abast de l'obra
El Parador d'Aiguablava ha mantingut la seva estructura original, així com la seva façana, encara que amb imatge renovada. Totes les seves dependències, tant les destinades a clients com a servei, s'han renovat completament.
L'establiment consta de 6 plantes i disposa de 78 habitacions que, a partir d'ara tindran nova distribució i nous acabats.
Projecte de decoració
La decoració, a càrrec d'estudi Denys & Von Ardent, està inspirada en la reunió de les arts que, d'una manera o altra, han estat vinculades a la Costa Brava, lloc d'inspiració i descans habitual per a escultors, pintors, escriptors, fotògrafs o cineastes.
El projecte d'interiorisme pretén construir un passeig per les estances on totes les arts són presents amb l'objectiu d'oferir als clients una experiència inoblidable que aprofita la llum i les vistes panoràmiques a la mar.
Col·lecció artística a Aiguablava
El Parador d'Aiguablava reobrirà les portes exhibint una part de la destacada obra contemporània catalana present a la col·lecció artística de Paradores. La mostra recull una àmplia representació de peces gràfiques i alguns olis de gran format tan importants com "Monegros" de José Beulas, "Cennino Cennini o el llibre de l'art" de Modest Cuixart o una interessant pintura abstracta de Joan Hernández Pijuan.
Les obres exposades suposen un homenatge als grans representants de l'art contemporani català. Entre elles figuren peces d'alguns artistes tan destacats com Salvador Dalí, Rafael Durancamps, Antoni Clavé, Josep Maria Subirachs, Antoni Tàpies o Joan Miró. Artistes, en molts casos, portaveus de l'avantguarda internacional, precursors i mestres de futures generacions que van obrir camins d'ampli espectre internacional per a l'art contemporani estatal.