FCC-Segell-banner4
Dies de Psicoanàlisi i Art a la Fundació Pilar i Joan Miró

Notícies

Dies de Psicoanàlisi i Art a la Fundació Pilar i Joan Miró

bonart palma - 01/09/17
Impremta Pages - banner-180x178Eude, generic
La Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca, Carrer Joan de Saridakis a Palma, acull el 6 i 7 setembre de 2017 l'encontre de recerca i divulgació Dies de Psicoanàlisi i Art.

L’objectiu  és difondre la recerca realitzada sobre les influències mútues entre la psicoanàlisi freudiana i la pràctica artística. Més en concret, sobre la interpretació psicoanalítica de les obres d’art i sobre l’art com a model d’experiència cog­nitiva i expressiva.

Sobre aquestes qüestions s’organitza un col·loqui entorn dels mecanismes que operen en l’experiència estètica, principalment la recepció estètica, i una conferència del Dr. Lastória sobre la sublimació en l’experiència estètica. Ambdós actes estaran oberts a la participació del públic.

Els participants són, a més dels membres del grup de recerca Cripcon Drs. Mateu Cabot i Pau Frau, són el Dr. Lastórica, professor titular de Psicologia en la Unesp i psicoana­lista en exercici, el Dr. Jordi Pich, professor titular de Psicologia en la UIB i degà de la Facultat de Psicologia i el Sr. Carlos Farrés, psicoanalista en exercici.

L’organització és a càrrec del Grup de Recerca Corrents crítiques del pensament contemporani de la UIB, en el seu programa d’investigació conjunta amb el GR Teoría Crítica: tecnologia, cultu­ra e formação de la Universidade Estadual Paulista (Unesp, São Paulo-Brasil) del qual el Dr. Lastória és l’investigador principal.

A la imatge, cartell "Dies de Psicoanàlisi i Art".

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021