punt de venda
newsletter
subscriure's
PORTADA
CONTACTE
PUBLICITAT
QUI SOM
Bonart 200
BONART ACTUALITAT
Art & Gastronomia
Exposicions
Editorial
Convocatòries
Internacional
Certàmens
Entrevistes
Biblioteca
Opinió
Reportatges
Notícies
Art & Moda
Mercat de l'art
BONART REVISTA
Edició digital
Edició paper
BONART ASSESSORS
GESTORA
DIARI
REVISTA
GESTORA
EDITORA
PRODUCTORA
ESDEVENIMENTS
PREMIS
CONTACTE
Notícies
"Fruit Belt" de Martin Llavaneras, Premi Art Nou 2017
bonart
barcelona
-
08/09/17
Fruit Belt
de Martin Llavaneras a l’Espai 13 de la Fundació Joan Miró, Parc de Montjuïc s/n, ha estat la guanyadora del Premi Art Nou 2017. La mostra forma part del cicle d’exposicions comissariat per Jordi Antas
Peu a fora. Expedicions i diàspores.
Fruit Belt
proposa
una incursió als marges divisoris entre l’espècie humana i el seu entorn. A partir de les tècniques dissenyades per controlar la maduració de la fruita, l’artista desplega un assaig conceptual i escultòric sobre els cicles vitals de les matèries primeres i les relacions que hi establim. El treball de Martin Llavaneras (Lleida, 1983) aborda nocions relacionades sovint amb les interaccions entre natura i cultura a través de relats experiencials que combinen acció i registre. Per al cicle
Peu a fora,
Martin Llavaneras presenta un projecte que pren com a referència alguns dels procediments “postcollita” desenvolupats per retardar l’oxidació de la fruita i facilitar-ne l’emmagatzematge i el transport. En concret, l’artista investiga el control del procés de respiració de les pomes i els recobriments que s’afegeixen a la pell de la fruita, en una aproximació al processament dels aliments que es qüestiona la nostra relació amb la natura. El títol de l’exposició fa referència al terme anglosaxó utilitzat per referir-se a les regions optimitzades per a la producció de la fruita, extensions de parcel·les agrícoles caracteritzades per la proliferació de magatzems industrials i una xarxa de camins que connecten amb les principals vies de distribució. Segons Jordi Antas, comissari de la mostra, Fruit Belt trasllada a l’Espai 13 “el llarg procés de producció de la fruita que encadena transvasaments energètics i processos logístics que acaben infiltrant-se al nostre organisme”. L’exposició s’articula mitjançant dues peces connectades entre elles. En primer lloc, el visitant troba una construcció disposada transversalment a la sala en l’interior de la qual es donen unes condicions atmosfèriques diferenciades respecte la resta de l’Espai 13. Diversos dispositius humectants s’hi activen regularment per crear un microclima específic, un sistema que conviu amb una sèrie d’objectes que remeten als procediments logístics relacionats amb la manipulació artificial de la senescència dels aliments així com amb alguns dels residus que aquests processos generen. La segona peça, situada al passadís de la sala, consisteix en un conjunt de dipòsits plens de líquids diferents. Mitjançant un circuit de mànegues, bombes i temporitzadors, aquests contenidors distribueixen arreu de l’Espai 13 alguns dels additius sintètics que s’afegeixen a la pell de la fruita com a barrera protectora per augmentar-ne la vida comercial. Al voltant d’aquest dispositiu hi ha instal·lat uns recipients de menor capacitat que contenen extractes de plantes fermentades, uns químics vegetals a base de “males herbes” utilitzats per a l’estimulació de la diversitat biològica del sòl i elaborats pel mateix artista.
A la imatge, Fruit Belt de Martin Llavaneras © Fundació Joan Miró, Barcelona. Foto: Pere Pratdesaba
Martin Llavaneras
Espai 13 de la Fundació Miró de Barcelona
Premi Art Nou 2017
Et poden
Interessar
...
Notícies
/
Palma
ES FA EFECTIU EL RELLEU A L'ÀREA DE CULTURA DE L'AJUNTAMENT DE PALMA
bonart
Exposicions
/
Santa Margarida i els Monjos
PALMADOTZE RECORDA JOSEP GUINOVART
bonart
Exposicions
/
Madrid
DAVID BESTUÉ OBRE LA TEMPORADA AL REINA SOFIA AMB "ROSI AMOR"
bonart
Reportatges
/
L'Espluga de Francolí
MÉS QUE UN VIATGE INICIÀTIC
Vinyet Panyella