FCC-Segell-banner4
Col·lectiva de l’Escola de Tapís a la Masia Bas

Exposicions

Col·lectiva de l’Escola de Tapís a la Masia Bas

bonart platja d'aro - 18/09/17
banner web TA22_bonart_180x180Baner BonArt 180x178 Agenda Girona Cultura
Segona exposició de l’any a les sales municipals d’art de l’espai cultural de la Masia Bas de Platja d’Aro, amb una mostra col·lectiva de l’Escola de Tapís de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró amb la participació de 26 autors, organitzada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro. La mostra es pot visitar, en entrada lliure i gratuïta, del 16 de setembre al 8 d’octubre (caps de setmana i festius 11-13 h i 17-19 h). La inauguració de l’exposició és demà dissabte 16 de setembre (19 h). L’aprenentatge del tapís al municipi va començar l’any 1992 amb un curs d’iniciació programat pel consistori, el 1994 es creà l’Escola de Tapís d’Alt Lliç i l’any 2008 es va constituir l’Associació de Tapís de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró.

Els participants a la mostra retrospectiva de 25 d’anys d’activitat són: Sònia Bas, Saly Bracero, Carmen Bracero, Antònia Casas, Peipita Castaño, Isabel Chavero, Glòria Comas, Mònica de Andrés, Claire Denoyette, Ramona Drappier, Nuri Figueras, Adela Figueras, Carmen Fuertes, Isabel Gutiérrez, Carmen Gutiérrez, Manoli Jardón, Yasmina Lefevere, Maria Martí, Carmen Martí, Judit Noguera, Anna Palomera, M. Àngels Paradeda, Pilar Poyatos, Paquita Rigau, Charo Silveira i Lydia Sturm. El tapís es pot confeccionar en dos tipus de teler: horitzontal (baix lliç) o vertical (alt lliç), segons la col·locació dels fils paral·lels que es preparen en el teler. El tapís d’alt lliç pràcticament no ha tingut canvis tècnics dels orígens que n’hagin permès una mecanització i continua essent doncs, d’elaboració manual.

La mostra pren el relleu a l’exposició col·lectiva internacional Summer Lovin’ que hi ha estat present tot l’estiu. La Masia Bas, declarada Bé Cultural d’Interès Nacional, es va estrenar l’estiu passat com a nou espai expositiu municipal amb una mostra escultòrica de Josep Canals. Enguany s’ha completat l’espai expositiu amb dues noves sales d’uns 50 m2 cadascuna. L’edifici formava part del conjunt d’habitatges que es van anar estenent per la Vall d’Aro, des de l’interior vers el mar, a partir del segle XVI. Avui, conjuntament amb la Biblioteca Mercè Rodoreda, l’Escola de Música, l’Escola d’Art i els estudis de l’emissora municipal configuren el nou punt neuràlgic de la cultural de Platja d’Aro.

L’exposició forma part del cicle anual d’exposicions al municipi que s’estén per tres espais. A més a més de la mostra actual. Alhora, el Castell de Benedormiens també acull, fins aquest diumenge 17 de setembre la mostra Artigau, 50 anys de pintura, i tot seguit Pell de pigments de Gil Granero (del 23 de setembre al 9 d’octubre), i una col·lectiva d’artistes locals (del 4 al 26 de novembre). També el Parc dels Estanys és escenari d’una mostra escultòrica de gran format a l’aire lliure de la mà de Clemente Ochoa (fins al 28 de gener de 2018).

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021