FCC-Segell-banner4
Sebastião Salgado posa veu a les seves fotografies de \

Notícies

Sebastião Salgado posa veu a les seves fotografies de "Gènesi"

bonart barcelona - 28/04/20
Baner_EugeniaBalcells_Bonart_360x356mossos-300x300
El fotògraf brasiler Sebastião Salgado ha posat veu aquests dies de confinament a algunes de les instantànies més emblemàtiques del seu projecte Gènesi, i CaixaForum difondrà les seves explicacions i revelacions de viva veu en cinc píndoles d’àudio a través de les xarxes socials, que faran una publicació setmanal. A més a més, la dansa es convertirà en un dels continguts estrella de la setmana, coincidint amb la celebració del seu dia mundial aquest dimecres.

En el marc de la campanya #JoEmQuedoACasa, els canals de Twitter, Facebook i Instagram de CaixaForum, que agrupen la xarxa de vuit centres culturals de la Fundació ”la Caixa” es faran ressò de les explicacions evocatives del fotògraf en la línia de continguts #ObresConfinades. Aquest espai posa el focus setmana rere setmana en les peces artístiques que formen part de diferents exposicions que es troben clausurades com a conseqüència de la crisis del coronavirus.

Les explicacions auditives de Salgado versaran sobre les fotografies de l’iceberg entre l’illa de Paulet i les Shetland del Sud, a la mar de Weddell; una vista entre els volcans Ploski Tolbàtxik i Kamen; una imatge de joves trepant arbres gegants a l’illa Siberut a la Sumatra occidental; un campament ramader a Sudan del Sud, i una vista aèria de les Anavilhanas: unes 350 illes plenes d’arbres del riu Negre, al Brasil, formen l’arxipèlag continental més gran del món.

Aquestes imatges en blanc i negre comentades per Salgado formen part de l’exposició itinerant Gènesi que, en el marc del programa Art al Carrer de la Fundació ”la Caixa”, viatja des de fa anys per tota la geografia espanyola. Consagrada a la natura en tota la seva grandesa i esplendor, la mostra és testimoni de vuit anys de treball i viatges per tot el món de Salgado, que es va proposar de resseguir les petjades de Darwin.

«Navegant per l’Antàrtida i sortint de la mar de Weddell vam trobar aquest iceberg amb aquesta forma espectacular (...) Ha estat una gran oportunitat trobar aquest iceberg d’aquest gran tamany (...) Per mi ha estat un dels moments més sublims de la meva vida», comenta el fotògraf sobre la primera de les imponents imatges (que encapçala aquesta notícia).

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIES-DE-L'ART-