El col·leccionista Joan-Artur Roura i Comas, protagonitza enguany, L'art de col·leccionar, un cicle dirigit per Daniel Giralt-Miracle que gira entorn del món de les col·leccions privades. L’exposició es presenta el 16 d’octubre a 2/4 de 12 del migdia.
Amb el pas dels anys, el col·leccionisme ha anat canviant, però no la vocació col·leccionista, que respon a una aventura intel·lectual i a una experiència estètica. Hi ha una idea errònia d’aquesta pràctica, perquè l’autèntic col·leccionista, més que pensar en la inversió o en la possessió, actua mogut per la sensibilitat, per la cultura i per la intuïció, que li fan atresorar unes obres amb l’objectiu de gaudir-les i compartir‑les.
Per això amb el cicle L’art de col·leccionar la Fundació Vila Casas ret homenatge a aquells que Balzac va definir com “els homes més apassionats que hi ha en el món”, els col·leccionistes. Daniel Giralt-Miracle, historiador i crític d'art, dirigeix i condueix aquest cicle que, enguany, el protagonitza Joan-Artur Roura i Comas (Barcelona, 1944).
De l'àmplia col·lecció d'obres d'art que atresora Roura i Comas, aquesta mostra presenta una selecció dels seus bodegons, tema que sempre l'ha atret, i que per expressa voluntat del col·leccionista, centra l'atenció en algunes obres realitzades per autors catalans, amb l'excepció de tres artistes no nascuts a Catalunya, però estretament vinculats a la nostra cultura: Antoni Clavé, Francesc Todó, Joan Hernández Pijuan, Rafael Llimona, Ramon Martí Alsina, Vilacasas o Joaquim Torres-García són alguns dels artistes escollits. És un conjunt d'obres que no solament tenen la temàtica com a element comú, sinó que també, de totes elles, Roura i Comas en pot explicar una anècdota relacionada amb el seu autor o amb el moment en què la va adquirir. Així doncs, ens trobem davant d'una mostra que parla d'un col·leccionista eclèctic i fascinat pel món de l'art, viatger incansable a la recerca de sentir-se commogut per una obra, un autor o un estil.