Més de 40 persones han participat a les primeres Jornades de cogestió i autogestió d’arts visuals CAC Palma, organitzades per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Palma, des de la Direcció General d’Arts Visuals i Programes públics. Les jornades formatives han versat sobre els conceptes de cogestió i autogestió. Estaven destinades a la diversitat de persones creadores de les arts visuals de Ciutat interessades en participar en la nova etapa del Centre d’Art i Creació Palma. El document final de les jornades, amb les conclusions, es generarà entre tots, relators i participants. Un cop enllestit, es publicarà.
El punt de partida de les jornades era la feina i el compromís adquirit per part de l’Ajuntament amb diversos col·lectius i entitats en torn a les arts visuals, amb els quals es consensuaren les línies d’actuació en un document marc, el punt de partida per a les sessions de treball. L’objectiu principal d’aquesta primera trobada era conformar i obrir un treball consensuat i de procés obert incorporant a les persones creadores interessades en el procomú, per tal que el CAC Palma esdevingui un generador de projectes creatius per a la ciutat.
Dins la programació, s’ha contactat amb referents dins l’àmbit estatal de la cogestió municipal i la creació artística d’altres indrets que poden servir d’ajuda i formació. D’aquesta manera, hi ha participat la mediadora cultural Paca Blanco d’Intermediae, del centre Matadero (Madrid); el tècnic cultural d’Harinera (Saragossa) Diego Garulo; el membre del col·lectiu de creació ‘LLámalo H’ (Saragossa) Javier Tobías, i el mediador cultural Jordi Ribes, amb experiència al centre cívic Can Felipa de Barcelona, entre d’altres.