FCC-Segell-banner4
CaixaForum Girona camina damunt la Lluna

Exposicions

CaixaForum Girona camina damunt la Lluna

bonart girona - 29/05/20
Banner-CMW-180x180px_v1-espBanner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AW
CaixaForum Girona presenta l'exposició Apollo 11. L'arribada de l'home a la Lluna (de l'1 de juny al 20 de setembre) per commemorar una de les gestes més importants de l'arribada de l'home a la Lluna. El primer viatge a la Lluna va ser una missió amb una forta càrrega simbòlica, però d'un abast científic limitat; tot i així el viatge de l'Apollo 11 va omplir durant molts dies les pàgines de la premsa de tot el món. Fins a la tornada dels astronautes, els únics testimonis gràfics en van ser les borroses imatges rebudes per televisió, la qual cosa es podria considerar el primer espectacle global seguit arreu del món. Una vegada van ser disponibles les fotografies obtingudes a la Lluna, revistes il·lustrades de tot el món van llançar edicions especials que mostraven per primera vegada el desolat paisatge del nostre satèl·lit.

Apollo 11. L'arribada de l'home a la Lluna permet fer un recorregut científic des del moment que Galileu va observar per primera vegada la Lluna, amb un telescopi construït per ell mateix el 1609, fins a l'arribada de l'home a la Lluna. L'exposició mostra tot el que coneixem actualment sobre aquest satèl·lit natural, com es va preparar aquesta gesta ara fa cinquanta anys i com es preparen aquestes missions actualment. El projecte Apollo, vist des de la perspectiva actual, sorprèn pels riscos que van assumir tots els seus membres i les mil solucions que van haver d'aplicar a problemes tecnològics fins aleshores mai abordats.

Entre les peces destacades de la mostra hi ha la rèplica del primer telescopi de Galileu, que li va permetre veure i estudiar la superfície d'aquest satèl·lit; la reproducció de la secció de comandaments del mòdul lunar, la rèplica de l'escafandre d'Emilio Herrera; aliments utilitzats en viatges espacials, com també diferents objectes reals com productes d'higiene i de primera necessitat, i documents, diaris i revistes que narren aquest moment històric.

Et poden
Interessar
...

BONART-817x68-Cervells