FCC-Segell-banner4
“H(a)unting Images: Anatomia d’un tret” a CaixaForum

Exposicions

“H(a)unting Images: Anatomia d’un tret” a CaixaForum

bonart barcelona - 28/11/17
La-Galeria-201602-recursthumbnail_BANNER BONART (2)
“H(a)unting Images: Anatomia d’un tret” es pot veure a CaixaForum Barcelona fins al 7 de gener del 2018.
La mostra H(a)unting Images: Anatomia d’un tret s’inscriu en el programa Comisart de l’Obra Social “la Caixa” que, cada dos anys, convida joves amb una formació internacional en el camp de l’art a desenvolupar els seus projectes, basats en els fons de la Col·lecció ”la Caixa” i de la Col·lecció MACBA.
Tot i prenent com a punt de partida a Étienne-Jules Marey (1830-1904), científic francès obsedit per les imatges i el temps que va enregistrar les diferents fases del moviment d’ocells, cavalls i homes, les comissàries Ada Sbriccoli i Arola Valls apleguen vint-i-tres obres que examinen la relació entre la caça, la guerra, les armes de foc, la violència i la fotografia.
H(a)unting Images: Anatomia d’un tret està integrada per instal·lacions, videoinstal·lacions, fotografies i pintures d’artistes com Jeff Wall, Harun Farocki, Dara Birnbaum, Walid Raad / The Atlas Group, Kristin Oppenheim, Javier Peñafiel, Bleda y Rosa, Sophie Ristelhueber, Simeón Saiz Ruiz i Gabriel Orozco. Les obres que articulen el recorregut de l’exposició analitzen els tres moments fundacionals de la caça –el dispositiu, la captura i el rastre– i ens permeten expandir la problemàtica oberta per Marey, alhora que comparteixen el creixent interès de l’art contemporani cap a noves formes d’abordar i representar el conflicte.

A la imatge, Jeff Wall. A Hunting Scene (Una escena de caça), 1994. Fotografia a color. Transparència Cibachrome, marco d’alumini i llum fluorescent. 183 x 253 cm. Colecció ”la Caixa” d’Art Contemporani.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura