La Galeria Cayón presenta en els seus dos espais de Madrid (Blanca de Navarra 7 i 9) la tercera exposició individual de David Magán (Madrid, 1979) a la galeria. Es podrà veure fins al 13 de gener del 2018.
L'exposició, dedicada a l'escultor madrileny guardonat amb el II premi NH Col·lecció d'Art Contemporani dins el marc de la Fira ARCOmadrid 2016, explora les possibilitats plàstiques i espacials de l'escultura a través d'un conjunt d'instal·lacions i obres de paret realitzades en metacrilat.
Des de l'inici de la seva carrera David Magán ha sentit una gran fascinació per la materialització de la transparència i del color en l'espai. Amb les seves primeres escultures, realitzades en vidre, ha obtingut aquests resultats, ja que les qualitats físiques del vidre li permeten atrapar el color en l'aire.
D'aquesta manera, utilitzant un material d'origen mil·lenari, David Magán produeix peces completament contemporànies. Durant els últims anys ha ampliat aquesta investigació introduint en les seves instal·lacions el metacrilat que li permet arribar als mateixos resultats oferint noves possibilitats.
El treball de Magán es concep, no només com una activitat artística, sinó com una tasca científica i minuciosa, resultat d'un intens procés d'investigació. Fruit d'aquest estudi són un conjunt d'obres que permeten parlar de fusió entre arquitectura, pintura i escultura.
Les obres de David Magán transcendeixen el concepte tradicional d'escultura, entesa aquesta com un element estàtic, invariable i limitat, per revelar una infinitat de possibilitats cromàtiques i lumíniques que superen la pura materialitat. Les peces realitzades per Magán es descobreixen com una articulació de mòduls geomètrics en constant transformació que modifiquen l'espai segons la incidència lumínica, la posició i el moviment de l'espectador, evidenciant les interdependències entre obra, cos i espai.
Escultura transformada en esdeveniment en què el color es presenta com una situació evolutiva, una experiència lligada al mateix desplaçament de l'espectador i el temps, sense límits, que es contrau i s'expandeix inesgotable al nostre pas.
En 2016 David Magán va presentar Interferències Primàries, exposició individual a la sala B del Centre Tomás i Valiente a Fuenlabrada (CEART) resultat d'una àmplia investigació al voltant dels colors primaris.
Amb motiu de l'exposició s'ha editat un catàleg en el qual s'inclou un assaig escrit per la prestigiosa comissària britànica Lisa Li Feuvre, Cap d'Estudis d'Escultura a l'Institut Henry Moore, Leeds (Regne Unit), des del 2010 fins al 2017.