FCC-Segell-banner4
“Sota l’ombra de la participació”, nova exposició a l’ACVic

Exposicions

“Sota l’ombra de la participació”, nova exposició a l’ACVic

bonart vic - 29/11/17
Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AWq2w-MKl4
ACVic Centre d'Arts Contemporànies inaugura l'exposició Sota l'ombra de la participació, vinculada al projecte europeu Participatory Art for Invisible Communities (PAIC), que reivindica la identitat de les comunitats aïllades a través de l'art participatiu i exhibeix treballs d'artistes locals i estrangers i d'usuaris d'entitats socials de Vic.

A la sala central, s'hi exposen una quarantena d'objectes artístics realitzats a partir d'estelades velles en una iniciativa que s'ha dut a terme gràcies a un procés participatiu amb artistes i voluntaris no vinculats a l'art. La proposta, batejada amb el nom de Tela per fer i coordinada per Biel Barnils, Jordi Lafon i Juan Carlos Moreno, ha comptat amb el suport de l'ANC Vic que ha aportat les banderes desgastades que han servit de base per a les peces artístiques. Entre aquestes, la de l'artista Albert Coma Bau que ha abordat "un tema difícil com el polític" a través de la seqüència de tres imatges "on l'estelada lluita i es mou entre aspiradors i ventiladors fins arribar a desaparèixer". "És increïble veure la multidisciplinarietat de les peces de l’exposició on cada u aporta la seva creativitat", afegeix.

ACVic és un dels quatre socis que participen en el projecte europeu PAIC, una iniciativa cofinançada pel programa Europa Creativa de la Unió Europea i que entre 2016 i 2018 porta a terme residències artístiques, tallers, taules rodones i altres dinàmiques a quatre ciutats europees: Søro (Dinarmarca), Osek (Eslovènia), Vis (Croàcia) i Vic. Després de l'exposició d'ACVic, el projecte se seguirà desplegant a Croàcia i Dinamarca l'any que ve. Posteriorment, els organitzadors es plantegen "trobar nou finançament perquè el projecte tingui una continuïtat i, a poder ser, el treball realitzat pugui seguir fent-se amb els grups que ja s'han format", com explica Irena Sertic, la seva coordinadora.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner