Coincidint amb el centenari de la mort del mestre francès Auguste Rodin, el Museu Europeu d’Art Modern (MEAM) de Barcelona presenta la primera exposició antològica de l’artista polonès Grzegorz Gwiazda (Polònia, 1984). La mostra, que es podrà visitar fins al dia 28 de gener de 2018, reuneix fins a 50 escultures i aproximadament 20 dibuixos preparatoris de l’escultor.
Considerat la gran promesa de l’escultura contemporània europea, Gwiazda aspira a trobar el seu propi llenguatge per fer un salt tan ambiciós com el d’aquell Rodin visionari. De la mateixa manera que el geni francès, la seva obra no és un treball estàtic, sinó que es troba en una constant transformació, sorprenent-se a sí mateixa amb les idees més originals.
La humanitat, la força, la vellesa, l’humor i la decadència son alguns dels trets que estaran presents en aquesta mostra, titulada ‘El Rodin del Segle XXI’. José Manuel Infiesta, director del MEAM, explica que “en cada detall de l’obra de Gwiazda hi ha una força continguda, una expressivitat tan brutal que ens arrossega fins a allò més profund de nosaltres mateixos”.
Sobre Grzegorz Gwiazda Gwiazda va estudiar a les escoles de Belles Arts de Poznan i Varsòvia, i posteriorment a l’Accademia di Belle Art di Brera a Milà, Itàlia. Les seves obres s’han mostrat en exposicions individuals a diverses ciutats poloneses, com Lidzbark, Warminski, Varsòvia, Poznan, Mosina o Bydgoszcz, entre d’altres, i en exposicions col·lectives a Polònia, a Madrid i a Barcelona.
Sobre el Museu Europeu d’Art Modern (MEAM) El Museu Europeu d’Art Modern, ubicat al Palau Gomis de Barcelona, exposa el millor art figuratiu contemporani. Pertany a la Fundació de les Arts i els Artistes, entitat que té com a objectiu la promoció i la difusió de l’art figuratiu dels segles XX i XXI. La pretensió del MEAM és trobar un nou llenguatge contemporani que no renegui de la tradició, sinó que sorgeixi d’ella per tal de donar un salt endavant en el nou segle. Cada any, la Fundació organitza el Premi de Pintura i Escultura Figurativa, y amb el projecte “Figurativas en red” obre una nova finestra al món sobre les obres dels artistes figuratius contemporanis.